DuranHedt.com

Dijagnoza bolesti kose u tricology uredu

Dijagnoza bolesti kose u tricology uredu

trichology (Od grčkog «trichos» -. Dlake, «logos» - znanje) - u ovoj rubrici dermatocosmetology, koja proučava strukturu i funkcije kosu i vlasište, kao i bavi dijagnostikom i liječenjem kose. Prema statističkim podacima, tri četvrtine svjetske populacije ima problema sa kosom. To uključuje ne samo gubitak kose, ali i iscrpljenost, i popuštanja, perut i seboreje, i mnogi drugi. To rješenje ovih problema je trichology, koja je formirana kao posebna linija dermatocosmetology 50-ih godina XX vijeka.

Trichology se razvija vrlo brzo, a sada tricology kancelarija je u gotovo svim kozmetičkim kliniku.

Dakle, ako imate suhu beživotno kosu, masnu kožu glave i suve krajeve kože kose, ako vaša kosa brzo uprlja i potrebno svakodnevno pranje, a ako vaša kosa opada, onda bi trebalo posjetiti trichologist ured. Stres, loša okoliša, loše kvalitete hrane i drugih faktora negativno utječu na zdravlje kose, a može dovesti do gubitka kose. Važno je napomenuti da, ako ste zabrinuti zbog problema sa kosom, najčešće u vezi sa osnovnim medicinskim stanjima, s endokrini poremećaji, bolesti probavnog trakta.

Upis na studijske tricology počinje sa početnim konsultacije doktora. On pita pacijenta o njegovom žalbi, način života, prisutnost stresa, dijeta, bolesti i kao i za njegu kose. Nakon toga, pregledati skalp pacijenta. Ljekar ocjenjuje opće stanje kose, oštećenja kose, stepen gubitka kose, a moguće povezanih patogenih procesa - pretjerane kosa sušenje ili masnoće, perut, osip, čirevi. inspekcije su također predmet trepavice, obrve i nokte, jer su u direktnoj vezi sa bolesti kose i zatim dodijeljena prošireni dijagnozu bolesti kose.

U prvih konsultacija doktor-trichologist može uputiti pacijenta na druge stručnjake - u gastroenterolog, endokrinolog, ginekolog, neurolog i različite analize, kao što je analiza hormona, krvi i urina immunnogrammu i ultrazvuk abdomena.Nakon toga Computer kosu mikroskopija i vlasišta. Prijenosni video kamera prenosi sliku na monitor veće korijenje i vratila kosu. Brisevi daje važne informacije o broju dlaka po kvadratnom centimetru, postotak raste i pada kose, stanje folikule, funkcioniranje lojnih žlijezda, na površini stanju kosu vratilo, stepen dotoka krvi folikule, aktivnost lojnih žlijezda, kao i stanje kože glave, posechennyh tips, ozbiljnost seboreje. Takva dijagnoza bolesti kose je vrlo efikasna, živopisnog i objektivnih metoda je popularna.

Dijagnoza bolesti kose u tricology ureduAko ste zabrinuti za opadanje kose, doktor će učiniti Trichogramma - Mikroskopska metoda ispitivanja, čiji je cilj analiza reda od 100 vlasi iz različitih dijelova vlasišta - okcipitalnog i frontoparietal i određivanje odnosa između faze rasta kose - anagene, catagen i telogena. Ove će utvrditi vrstu Trichogramma alopecija i dinamiku njegovog razvoja. kompjuterski program ovdje koristi "Trichoscience"I digitalni trihoskopy. Na osnovu ovih studija, možemo razumjeti stanje vaše kose, kako bi se utvrdilo intenzitet gubitka kose i kose proređivanje stepen, procijeniti debljine i promjera od kose.

Ako ukazao nakon što je računar održan kosu mikroskopija, vaš liječnik može predložiti analizu kosa mineralogrammy, omogućava da se utvrdi broj mikro i elemenata u tragovima u organizmu, jer kosa je pokazatelj nedostatka problema dlačica mogu ukazati na druge bolesti. Ovo će vam znati kako želuca, crijeva, jetre i bubrega pomoći da se otkrije prisustvo hroničnih bolesti, kao i dati preporuke za izradu pravilnu ishranu, dodijeliti potrebne vitamine i minerale u pravom količinama.

Preciznu dijagnozu bolesti kose omogućava da se dodijeliti ispravan tretman, doktor bira pojedinačne sheme za svakog pacijenta. Najčešće, shema se sastoji od imenovanja lekova, nanosi na vlasište i kosu, kao i razne tretmane. masaža, akupunktura, mezoterapija - imenovan za stimulaciju rasta kose. refleksologije, fizioterapija (Cryomassage tečni azot, arsonvalization - vrsta električne stimulacije) se dodjeljuju pojedinačno. Za oralnu propisane komplekse vitamina i elemenata u tragovima, kao i fitoterapeutskih pripreme.

Osim toga, doktor-trichologist da uzmete personalizirane za njegu kose - šampon, klima uređaj i maske, kao i stajling u zavisnosti od stanja, tipa i tip kose.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea