DuranHedt.com

Kako zadržati mlade ruke?

Kako zadržati mlade ruke?

dobro održavan i mladi ruke - predmet snova mnogih žena. Uostalom, ništa nije odvojeno od kože ruku, ne govori o pravoj starosti njihovih vlasnika. Zašto je vaša koža stari? Iz istog razloga, a cijelo tijelo, s jedne strane. Ali, s druge strane, to je vaša koža je najviše izložena vanjskom okruženju (voda iz slavine, sve vrste kućanskih kemikalija, itd), i, kao posljedica toga, beskrajne kreme, u pokušaju da se umjetno balansira na činjenicu da umjetno onemogućen.

Prečesto, vlaži kožu ruku (sa vodom ili posebnim kremama), mi slomiti prirodnu ravnotežu masti i proteina u mjestu teške izloženosti, i gdje postoji nedostatak vode i smanjuje reprodukciju novih ćelija u bazalnom sloju epidermis. povrijeđena mikrocirkulaciju u kapilare, melanocita (Poseban ćelije koje proizvode poseban pigment - melanina) Gore nego proizvedenih, što smanjuje zaštitu kože.

Kvarovi ćelija vezivnog tkiva dovesti do neuspjeha u sintezi elastina i kolagena, što dovodi do smanjenja elastičnosti, fleksibilnost i čvrstoću kože. Kožu ruku coarsens, postaje suha, postoje duboke bore.

Nekontrolisano i česta izlaganja suncu, drugim riječima - preplanulost, doprinosi brzom starenje kože. Neutralan ćelije pod uticajem ultraljubičaste zrake pretvaraju u slobodne radikale, koji razgrađuju unutar ćelije, promoviše svoje smrti.Temperatura ljuljačke, pucanje, agresivne kozmetike - što sve doprinosi rano i brzog propadanja kože, drugim riječima - starenje ruku kože. Zbog toga je vrlo važno u mladim godinama preventivnu zaštitu za ruke, i brinu kože, na primjer, dobro u ranoj dobi da imaju naviku za pranje posuđa i druge stvari gazdarica gumene rukavice. Oni, pak, potrebno je svaka tri do četiri dana ispasti naopako, operite i osušite.

Ruke prije nego što stavite rukavice, korisno je mast sa tankim slojem povrća ulja. Kako bi se spriječilo navikavanja na određenu ulje, to mora biti vrijeme za promjenu s vremena na vrijeme, ponekad to može biti vazelina, ponekad Glicerin ulje, ricinusovo ulje, Ulje breskve jame i tako dalje. Izbor danas je ogromna. To su ruke bile lakše u takvim nauljena rukavice, možete napraviti malu kutiju u kuhinji sa skroba i povremeno nositi rukavice sa uljem, a onda škrob. Takođe, omekšava kožu. Ili koristite sterilna Medicinske rukavice, što ih je kupio na veliko za domaće potrebe.

Kada je hladno vrijeme, budite sigurni da nose rukavice, poželjno od prirodnih materijala. U ljeto, izbjeći sunčanja na direktnom suncu. Make redovne ublažavajući kupke za ruke, a zatim ih obrađuje piling za uklanjanje mrtvih stanica kože, sprečava apsorpciju ulja i hranjive kreme.

upotreba kreme sa kreme za sunčanje, za sprečavanje pojava pigmentacije. masaža Četka uklanja crvenilo kože ruku, ako je povezana sa oštećenim mikrocirkulaciju. Masaža nije samo koristan za kapilare, ali i za svježe dotok krvi u kožu ruku, obnovu metaboličkih procesa u tkivima, što također pomaže da se poboljša izgled ruke.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea