DuranHedt.com

Kako čistiti kožu kod kuće?

Kako čistiti kožu kod kuće?

Koliko često crne tačke i pokvariti raspoloženje, pa čak i prave planove da se suoči. Osim toga, oni se odlikuju, na žalost, ne samo adolescencije. Naravno, najbolji način - prevencija: svakodnevna higijena sapunom, sredstvo za čišćenje, krema pravilno izabran, kao i pravo dijete, nije ni čudo što kažu da smo - ono što jedemo. To se odnosi, posebno, koža.

Ipak, problem se zove "Komedona" Ona izjavljuje sama sa divljenja upornost. Neko ponizio ovih neprijatnih mjesta, maše rukom u stalnoj borbi. I neko ide u profesionalce - kozmetički salon. Međutim, ne možete odustati, jer su prevazišli prilično snagu svake žene. I, usput, čak i kod kuće.

Ali da li je moguće napraviti takvu sama procedura? Nije nikakva tajna da ni nakon intervencije profesionalnog kozmetičarki kože lica, a ponekad pati - su ružne dent, ožiljci ... Alas - to se dešava. Ali samo ako se bona fide ili ne baš nekvalifikovani. Ali vi ste, uzrokovati štetu sebe voljenu? Prvo, pažljivo komentar čišćenje lica pravila, a onda će se polako, pažljivo provesti sve preporuke. I evo ga - kozmetički salon kod kuće! Lakše je, naravno, iskoristiti za čišćenje hardvera. Ali ne svako ima priliku da kupi takav stroj. Međutim, ručni režim nije gora.

Kako čistiti lice kod kuće?Prvo pravilo: Ne čišćenje ne može biti, ako je na licu - upalni bubuljica, bubuljice sa takozvanim bijele glave, ili ako je koža jako upaljene. Ovaj postupak je indiciran samo za zdravu kožu. Preliminarni potrebno je pripremiti "odskočna daska": Nanesite uobičajenih piling lica, očistite kožu losionom. U ovoj prvoj fazi ne bi trebala trajati manje od 3-4 minuta.Sljedeći - parno kupatilo. Možete, naravno, samo da se znoji nad vrelom vodom, ali pružaju i kožu, i sama nekoliko minuta zadovoljstva i na dodanu vrijednost - dodajte kipuće vode bilje. U ovom dokumentu: masnu kožu zahtijeva "intervenciju" kamilice, suhu i osjetljivu, možete liječiti ili stolisnika pelin. Pripremite se da će druga faza traje najmanje 10 minuta, tako ćeš biti udobno.

Kipuće vode sa začinskim biljem je bolje sipati u duboku posudu, koja bi trebalo da se nalazi na prikladnu visinu za sklon golovy- uzeti prilično peškir - to ne samo da će pokriti glavu, ali potpuno treba da pokrije sa solju, stvarajući efekt saune. I, naravno, sve ovo fix je vrlo stabilan, ne želite da se nezgoda spali? Nemojte zaboraviti: čim akt znoj - natope njegova čista pamuka ili posteljina platno, ali ne trljajte! Kože i tako podvrgnuti agresivne akcije, možete oštetiti gornji sloj.

Kako čistiti lice kod kuće?I na kraju, treća faza - čišćenje. Valja se prisjetiti: ruka pripremljeni - oprati sapunom i vodom, obrisao sa alkoholom. Idealno - omotati prste sterilni zavoj, natopljenom 1 posto salicilne kiseline. U ovom trenutku, kada se sve pore otvorene, koža osjetljiva na infekcije, tako da je važno da se poštuje sve higijenske zahtjeve.

Crne su istovremeno pritisnuti pritiskom na obje strane. I na kraju, ne zaboravite završnim radovima - Na kraju obrišite lice tonik ili losion, da povuče pore. Ako više volite prirodne sastojke, lako se rastvara u vodi sok od limuna. Međutim, imajte na umu - to znači posvjetljuje kožu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea