DuranHedt.com

Masaža lica

masaža lica

Prije nanošenja make-up, nakon doručka i uobičajene jutarnje higijene, provesti 10-15 minuta masaža lica. Smatra se da je žena raste do dvadeset i pet godina. I sa rastom neuspjeh, stoga (za neke to je tužna tema, ali nigdje na njemu ne dobije) počinje starenje. Naravno, to postaje vrlo uočljivo uskoro. I mi ćemo pažljivo pratiti sebe, duže "izdržati".

Naravno, "čuvajte se" To znači redovnih treninga, teretana, punjenje, masaže, wellness i dijeta čišćenja, i slično. Ali ovaj članak će se fokusirati na korisna svojstva masaže lica.

 Šta masaža lica?

Proizvodeći razne ispravan manipulacije kože lica i vrat, postoji stimulacija lojnih žlijezda, tako da, kao rezultat redovnog vežbanja nestaju ovo nije poželjno sjaj u T-zonama.

T-zone - Ovaj centar lica - prostor između obrva, nosa i brade, koji neprestano moraju da prah ne sija. Nakon stalno odmašćivanje alkohol, losione i druge kemijske tekućine, to nije najbolje rješenje. Iako postoji kože i masti, ali je isto tako podložan starenju.



Još jedna prednost masaža - je da podstakne odbacivanje mrtvih ćelija epidermis, da, prvo, začepiti lojnih žlijezda, drugo, da bi koža suha i gruba, posebno u područjima siromašnim lojnih žlijezda ili potpuno bez njih. Na primjer, područje oko očiju, centar obraze i vrat. Nadalje, masirajući lice, mi ohrabrujemo pokret limfozhidkosti, koji uklanja neugodan otok, što je gotovo sve u jutarnjim satima, a ponekad i tokom prve polovine dana (osim, naravno, nije rezultat bolesti bubrega, ili pogrešan način života).

Važno je napomenuti da su Rimljani svaki dan treba da uradi masaža cijelog tijela, to ne bi naprezati u gimnastičke vježbe, jer mišića masaža Ima na koži isti efekat kao da ste radili gimnastiku.

Ali osoba također se sastoji od mišića. I na licu ne samo koža postaje naborana s vremenom, ali i mišiće sag, to proizlazi iz ovog zaključka - osoba treba napuniti. Zapamtite, sve manipulacije s kožom lica treba da bude mekano, kao dodir leptirovih krila. Inače, jedan od najbržih načina za uklanjanje edem nakon sna - masažu blagim kružnim pokretima malih brda, ispod ušnih školjki, iza ušiju, na dva minuta.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea