DuranHedt.com

Mehaničko čišćenje kože

Mehaničko čišćenje kože

saloni za uljepšavanje tretman kože - jedan od najbolnijih procedure u kozmetologiju. Uprkos tome, čišćenje lice je možda najpopularniji postupak u svakom kozmetičkom salonu.

mehaničko čišćenje entitet podrazumijeva uklanjanje nečistoća sa površine kože od mehaničkog djelovanja na svom kontaminiranih lokacija. Važno je napomenuti da je povjerenje postupka potrebno samo profesionalni kozmetičari.

Postupak je dizajniran tako da mastan ili kombiniran tip kože i producirao kozmetičar ručno pomoću posebnih alata. Pre čišćenja vrši čišćenje i njegove pare, tokom kojih pore proširiti, čime se olakšava proces uklanjanja mrtvih čestica kože od začepljenih pora.

Alati za postupak mora biti sterilan, kao tokom čišćenja kože javlja tokom deformacije i nestručnog rukovanja alatima mogući rizik izloženosti opasnim infekcijama, kao što su AIDS / HIV-a, hepatitis i drugi. Usput, održana je prije nekoliko dana Međunarodni dan borbe protiv hepatitisa, posvećen bolesti i njenog širenja metode, uključujući. I način infekcije putem krvi nije na posljednjem mjestu.Kao što je već rečeno, čišćenje lica prilično bolan postupak. Neki kozmetičari se savjetuje unaprijed uzimati analgetike da pomogne nositi s boli tokom procesa čišćenja.

Nakon postupka nanose na kožu umirujući maska, koja mora imati anti-upalni efekte i sužava pore. Ne boj se kada pogledate na kožu odmah nakon čišćenja. Kada je koža izložena mehaničkom naprezanju, postoje nepravilnosti i crvenilo, ali to kratkoročni efekt. Oko drugog dana nakon čišćenja kože izravnamo, crvenilo nestaje. Od tada, postupak treba propisati uz maržu od najmanje dva dana za obnovu izgled kože.

Na dan nakon pročišćavanja se ne preporučuje oprati lice, nanesite šminku, koristi bilo kozmetičkih proizvoda, kao i vježbe, u paru sa pojačano znojenje. Sve navedeno može dovesti do ponovnog začepljenje još proširena pore kože.

Procedure, kao i svaka druga, ima niz kontraindikacije: Zapaljenje kože, bronhijalne astme, hipertenzivna i bolesti kože, kao i kritičnih dana.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea