DuranHedt.com

Kako obojiti kosu bez "kemije"?

Kako obojiti kosu bez

Mnogi od današnjih dame ne mogu zamisliti kako možete izgledati dobro bez upotrebe kozmetičkih proizvoda? Kako, na primjer, da se postigne prekrasne kose, ako ne pribjegavaju koristeći kemijske boje? Međutim, naša prabaka, koji nije znao tehnološki volanima i nisu imali u arsenalu ljepote hemije izuma, znaju kako da izgledaju dobro. Naravno, zahvaljujući metodama tradicionalna medicina.

Možda, ako držite anketu na ulicama svake moderne ruskog grada, to je uglavnom djevojke i žene će se zvati kao prirodni kanom boju da kamilice. Na ovoj, naše znanje o prirodnom laboratorija za ljepotu kose, nažalost, završava. U međuvremenu, postrojenja, preko kojih možete poboljšati i obogatiti prirodnu boju kose ili, obrnuto, da se razvedri se i dalje cveta i reprodukciju. Brojni ljekarnama i estetskim salonima nude veliki izbor cvijeća, voća, korijenje - ukratko, vrlo širok spektar biljnih proizvoda. Kako shvatiti da vam je potrebno je vaša kosa?

Kako obojiti kosu bez kemijske boje?

je već rečeno kamilica posvjetljuje kosu. Prave poznavaoce narodnih recepata savjetujem da ga miješati cvijeća s korijenima kopriva - jednu kašiku, preliti litrom vode i dobiti čorba, koji isperite kosu i odmahnuo glavom s ručnikom, čekati 15-20 minuta. Međutim, ako želite svijetle, u trajanju od efekt, to je - samo prva faza postupka. Uklanjanje ručnik, kosa treba biti suha (najbolje na prirodan način, a ne sa vrućim vazduhom iz fena), a zatim isperite suštinu samo kamilice (cvjetovi vode i uzeti jednako). Sat vremena kasnije, ispiranje ponavljanje priprema kamilice infuzija: Nekoliko kašike cvjetova, čašu kipuće vode držeći infuzije od 20 minuta.Zanimljivo je da je kamilica čorba je vrlo savladava sive boje: Pola šolje cvasti pour pola litre kipuće vode i uliti za pola sata, soj, navlažite ga rješenje kose i držite ga za oko sat vremena. Ništa manje zanimljiv i činjenicu da će ovi cvijeće pomoći da promijeniti sliku, na primjer, tamne kose dame: pola litre vode kuvajte oko 10 minuta oko 200 grama kamilice, soja, navlažite kosu, ostavljajući čorba za 40 minuta, a zatim isperite.

Vrlo dobar rezultat i daje uobičajene luk peel. Ako pripremiti Ukuvano o tome, na plavu kosu možete dobiti prekrasan zlatni nijansa sa malo Chocolaty okus. U tu svrhu 30 grama pilinga čašu tople vode i kuhano za 20 minuta. Sljedeća - soj čorba, dodajte 3-4 žlice glicerina. Međutim, da bi se postigao željeni efekt, potrebno je biti strpljiv: pripremljenom smjesom treba da bude mokru kosu za polumjesec.

za mrak kosa uzeti sok od vanjske ljuske orah - isto zeleni kozhurki. Bilo koji veoma jak čaj efikasan protiv sive. Indigofera Argentea - latinski naziv za tropske biljke koja je mnogo poznatija nam kao basma i da previše kao prirodni sirovina je vrlo efikasna za tamnu kosu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea