DuranHedt.com

Kako napraviti masaža stopala?

Kako napraviti masaža stopala?

Da bi se masaža stopala mjesto pod koljena masira valjak, ili osoba može ležati na trbuhu, a zatim stavio High Roller neposredno ispod skočni zglob. Ili, to bi mogao biti uzajamno masaža stopala je vrlo udoban i ugodan. Da biste to učinili, ideš sa partnerom jedni protiv drugih, i svaki stavi nogu na grudima partnera, odmah iznad solarnog pleksusa, da se izbegne neugodno pritisak na unutrašnje organe.

Važan uslov - potpuno opuštanje, kao i sa bilo kojim drugim masažu. Sobu treba da bude ugodno u svakom pogledu, da se postigne najbolji terapeutski učinak, možete koristiti aromaterapija. Na kraju krajeva, stog dosta poena i nervnih spojeva koji direktno utječu na unutrašnje organe, i mentalni stav.

Kako napraviti masaža stopala?

Trljati stopala i gležnja zajednički ulje sa ugodnim mirisom, što će povećati učinak opuštanja. Držeći luk stopala jednom rukom i jednom nogom zagrijati, aktivni trljajući cijelu površinu dlanu. Zatim alternativne trljanje i masiranje falange stopala. Zagrijavanje pravilno stopala, masirati svaki prst od nokta do dna. Možete back-and-dalje pokrete s ugodnim pritisak na strane prstiju, a zatim duž vrha, dna, a onda, kao što su sjebani u pokretu. I tako svaki prst.Vrlo korisno za hvatanje falange, i klizni pokret joj masirati sami. Ulje ovo nezamjenjivo sredstvo. Nakon, palac, pod pritiskom, masaža kružnim pokretima sve iznova posvuda na grubo stop, onda tender mjestima. Na neravnom terenu guraju teže, jer postoji debelu kožu, a naš zadatak je ne samo krv zagrijati, ali i kako promassirovat sve potrebne poena i živaca veze.

Stavi prste između prstiju, dobro podmazana, i pomaknite prstima tako sporo, deset puta - petnaest godina. zgrabiti Ahilove tetive i masaža gore i dolje oko minut. Kružnim pokretima pažljivo promassiruyte oko kosti gležnja. Uzmite jednu ruku na nogu, a drugi gležanj, stopalo i rotirati oko svoje osi, prvo desno, pa lijevo. Zatim povucite nogu kao balerina, pokreta moždanog udara trljanje na zajednički, onda obrnuto, povucite nogom u položaju peglanje.

Možete napraviti sami masažu i samostalno. Najlakši način - hoda na pokošene trave ili šljunka bosi. To nije samo masaža, već i energija zemlje. Ako je to slučaj u zimi, onda ne liče šljunak. Onda možemo uzeti mali okvir koji se lako mogu uklopiti noge, i da se popuni, kao što su grah i grašak. Nakon stoje, prebacujući se s noge na nogu dok ne otupeo bol. To traje oko 10-15 minuta.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea