DuranHedt.com

Ateroklefit

AteroklefitFotografije droge

Opis kasni na 29.10.2014

 • Latinski naziv: Atheroklephyt
 • ATC kod: C10AX
 • Aktivna supstanca: Ekstrakta trava djetelina (Trifolium Pratense Extract)
 • producent: "Evalar" (Rusija)

struktura

1000 ml otopine sadrži 500 grama trava djetelina i dovoljno etanol.

puštanje obrazac

Ateroklefit dostupan kao rješenje (30.50 volumen boce, 100 ml). Svaka bočica je opremljen mehanizmom za kontrolu prvog otvaranja.

farmakološke efekte

povrće agenti za sniženje lipida. Clover ekstrakt biljka dobija se dvostruki ekstrakcije biljnih sirovog etil alkohol 40%. Pretkliničkim studije su pokazale da lijek ima umjereno izražen efekte za sniženje lipida, smanjuje nivo "lošeg" holesterol, povećanje sadržaja "dobrih lipida."

Glavni mehanizam djelovanja biljnih preparata ima za cilj prijenos kolesterola posebnim oblicima, koji su predmet brže metabolizam i izlučuje. Tretman je smanjio intenzitet peroksidacije lipidi, što dovodi do smanjenja težine modifikaciju peroksid lipoproteina i normalizaciji propusnost zida krvnog suda.

Farmakodinamici i Farmakokinetika

nije opisan u literaturi.

indikacije Ateroklefita

Biljni lijek se aktivno koristi u kardiologiji praksi u kompleksu liječenja većine kardiovaskularnih bolesti.

Glavne indikacije za upotrebu Ateroklefita:

 • hiperholesterolemia;
 • slabo izraženi oblik hiperlipidemija po Frederikson (Tip IIa).

Kontraindikacije

U prisustvu hroničnih bolesti zahtijevaju specijalista konsultacije profil.

neželjenih efekata

Pri registraciji druge neželjene reakcije koje nisu gore opisani, preporučuje se potražiti liječničku pomoć od svog lekara i zaustaviti samo droga Ateroklefit.

Uputstvo za upotrebu (Način i doziranje)

Paralelno s tim, preporučuje se da se ograniči potrošnja masti, da idemo u hipolipemijski dijeta.

Uputstvo za upotrebu Ateroklefita: žličicu rješenja razrijeđen u 1/3 čaše vode, uzeti tri puta dnevno pola sata prije jela. Trajanje sniženje lipida terapija u skladu sa dijeta je 3-6 mjeseci, nakon čega je biohemijske analize definicije lipidni profil. Ponovljeno kursevi se održavaju po potrebi.

predozirati

Ispoljeni simptomi karakteristika alkohol intoksikacija. To zahtijeva ispiranje želuca, imenovanje aktivni ugljen ili drugih enterosorbents (Smecta, polisorb i dr.), držeći posindromnoy terapije.

interakcijaAteroklefit se može koristiti sa drugim lijekovima za sniženje lipida. Klinički važne farmakološke interakcije nisu opisane.

uslovima prodaje

Ateroklefit se mogu kupiti bez pokazivanja ljekarskog recepta obliku.

uslovi skladištenja

Uprkos činjenici da je boca izrađena od tamnog stakla preporučuje se izbjegavati kontakt s sunčeve zrake. Temperatura Mode - 25 stupnjeva. Ograničiti prijem djece.

rok trajanja

2 godine ako se preporuke za skladištenje.

Oprez

Leka sadrži najmanje 35% etil alkohol. U jednoj dozi (1 sat. Spoon) je 1,58 grama čistog alkohola. Dnevna doza od apsolutnog etanola na trostruku primjenu 4,74 grama.

U periodu od sniženje lipida terapija zahtijeva praćenje pokazatelja ALT, AST, CK, bilirubin. Žene se savjetuje da koriste metode kontracepcija tokom terapije gipoholesteriemicheskoy. Neprihvatljivo povećanje dnevne doze je opisano u uputama.

S obzirom da je droga sadrži alkohol, potrebno odbacivanje upravljanje putevima.

analoga

Odgovara nivou kod ATC 4.:
 • Omacor
 • Ezetrol
 • Ateroklefit Forte
 • Ateroklefit BIO

nisu razvijeni strukturnih analoga. Drogu sa sličnim efektom:

 • Kardioform-
 • Omacor-
 • Smart Omega.

Trudnoća i dojenje

dojenje treba zaustaviti u toku tretmana. u trudnoća kontraindicirana.

Recenzije Ateroklefite (mišljenje pacijenata i liječnika)

Doktori praćenje poruka je dovelo do zaključka da je aktivnost lijeka upravlja u terapeutske i kardiološki praksa u postupanju kako bi se smanjila nivo holesterola, kako bi se smanjila ozbiljnost ateroskleroze i njegove posljedice. S obzirom da stariji pacijenti moraju uzimati svakodnevno više lekova, alternativni način za primanje biljka najviše odgovara.

Pacijenti također napomenuti da dugotrajno liječenje zapravo smanjuje nivo holesterola, što potvrđuje i laboratorijskih parametara.

U principu, priprema Ateroklefit doktora i pacijenata samo pozitivne kritike.

Cijena Ateroklefita gdje kupiti

Košta 100 ml boca u Moskvi je 170 rubalja. Cijena varira ovisno o volumenu, ljekarna mreže, prodaja u regiji. Cijena Ateroklefita u Ukrajini 43 UAH.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea