DuranHedt.com

Vikasol

vikasolFotografije droge

Opis kasni na 02/13/2015

  • Latinski naziv: Vicasol
  • ATC kod: B02BA02
  • Aktivna supstanca: Menadion natrijev bisulfit (Menadion natrij bisulfit)
  • producent: Biosinteze (Rusija)

struktura

Vikasol kemijski sastav varira od vidu oslobađanje droge.

  • u jednom tableta 15 mg droge je prisutan Menadione natrij bisulfit.
  • The ampula lek, nominalne zapremine 1 ml sadrži 10 mg aktivne komponente droge.

Otpusnice vikasol

Lek objavljen kao rješenje (injekcije) za intramuskularne, kao iu obliku tableta. Tablete su pakirani u staklenke za 30 kom. svaki ili 10 komada plikova. svaki, a zatim staviti u kutije za banke 1 ili 3 plikova.

Menadion rješenje puni u ampule, nominalni volumen od 1 ml, a zatim stavlja u okviru ćelije do 5 kom. svaki. Jedna kartonska sadrži obično 2 ćelije sa ampulama.

farmakološke efekte

Vikasol je rastvorljiv u vodi analog vitamina K sintetičkog porijekla. U skladu sa svojim mehanizam djelovanja, grupa povezane sa drogom hemostatski droge, tj hemostaticima, kao i Koagulanti.

Farmakodinamici i Farmakokinetika

pitanje "iz koje tablete se koriste Vikasol doktori?" može odgovoriti na sljedeći način: - priprema je uključen u sintezu prokonvertina i protrombinskog, čime se povećava zgrušavanja krvi. Tablete kao intramuskularne injekcije lijeka, promovira proizvodnju zgrušavanja krvi faktora (II, VII, IX i X) od.

Ako nema dovoljno vitamina K u ljudskom tijelu je poboljšana povećan angiostaxis, što može dovesti do ozbiljnih, a ponekad i fatalne posljedice. vikasol ima hemostaze svojstva, koji se pojavljuju nakon maksimalno 18 sati nakon primjene droge.

indikacije vikasol

Glavne indikacije za upotrebu Menadione su: hemoragijski sindrom, prouzrokovan gipoprotrombinemiey krvarenje, rezultat povreda, operacija ili traume, nedostatak vitamina vitamina K, uključujući žutica i produžena dijareja, kao i ciroza jetre i hepatitis.

lijek u kompleksu terapije efikasno nosi sa menoragija i krvarenje iz uterusa, hemoragijske bolesti u novorođenčadi. Sve ostalo, lek se koristi u predoziranja droge, koji pripadaju Antagonisti vitamina K, na primjer, fenilina ili neodikumarina.

Često ljekari preporučuju svojim pacijentima uzimati tablete u vikasol mjeseca. Besplatan Internet izvori mogu upoznati mnogo pozitivne povratne informacije o efikasnosti žena s obzirom na droge. Međutim, ginekolozi ne preporučujemo samo-liječiti i "Assign" vama ovaj lijek bez prethodnog savjetovanja i medicinski pregled.

Koji se odnosi na pripremu gemostatiki, Vikasol menstruacije smanjuje obilan pražnjenja. Istina, nisu svi pacijenti mogu dobiti isti stabilne rezultate kada se koristi droge. Stoga, samo doktor može propisati ovaj lijek, kao i da odgovori na pitanje kako pravilno napraviti menstruacije Vikasol, tako da ne šteti vašem zdravlju.

Kontraindikacije

Lek je kontraindiciran za upotrebu u: preosjetljivosti, tromboembolija, sa povećanom zgrušavanje krvi, u prisustvu neonatalne hemolitičke bolesti djece. Sa velikim oprezom treba koristiti u Vikasol trudnoća, u nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze, kao i zatajenje jetre.

neželjenih efekata

Nepoštovanje preporuke za upotrebu lijeka može biti alergijske reakcije, npr urtikarija, osip, bronhospazam, eritem ili svrab. U novorođenčadi mogu pokazati simptome hemolitičke bolesti.

Uputstvo za upotrebu Menadione (Način i doziranje)

Jer tablete za otpuštanje droge i ampula u dozi obrazac za intramuskularne injekcije otopina, kao i primjenu spoja droge može se razlikovati ovisno o zdravlju i dobi pacijenta.

Vikasol tablete upute za uporabu

Odrasli pacijenti se savjetuje da se od 15 do 30 mg dnevno za djecu do 1 godine - od 2. do 5. mg, do 2 godine - 6 mg, od 3 do 4 godine - 8 mg, 5 do 9 godina - 10 mg od 10 do 14 godina - 15 mg. Kao opće pravilo, ne uzimaju pilulu više od 3 puta dnevno. Međutim, doza, doziranje raspored, kao i trajanje liječenja, doktor može se postaviti individualno.Injekcije otopina može se primijeniti na odraslih pacijenata u dozi koja ne prelazi 10-15 mg dnevno. Za djecu doza Vikasol rješenje slična pravila prijema obliku tableta lijeka.

Kao opće pravilo, trajanje liječenja bilo kojeg oblika lijeka ne bi trebalo da prelazi 4 dana. Ponovnu upotrebu lek može biti nakon 4 dana. Sljedeći set maksimalno dozvoljene doze lijeka u jednoj recepciji vikasol (i.e., maksimalna dozvoljena jedna doza):

  • tablete - Odrasli pacijenti 30 mg, ali ne više od 60 mg dnevno za dojenčad manje od 4 mg dnevno;
  • kao rješenje - 15 mg za odrasle, ali ne više od 30 mg. dnevno za dojenčad - manje od 4 mg dnevno.

Kao takav, upotreba Menadione uputstva za vrijeme menstruacije ne postoji, jer samo kvalificirani ginekolog može inteligentno odabrati individualni raspored doza i doziranje razvijen za svaku ženu.

predozirati

Nema informacija.

interakcija

U zajedničkoj aplikaciji i Menadione Fenilina, neodikumarina i drugi antagonisti vitamina K blokovi droga antikoagulans svojstva gore navedene droge. Uz istovremeno korištenje preparata sa antibiotici, kinidin, salicilati, kinin i antibakterijski sulfonamida prilagođavanje doze je potrebno vikasol.

uslovima prodaje

Vikasol odnosi na grupu lijekova koji implementiraju u ljekarnama samo s posebnim recept na latinskom.

uslovi skladištenja

Čuvajte ovaj lek treba da bude na temperaturi ispod 25 ° C i daleko od djece.

rok trajanja

3 godine.

Oprez

Lek je potpuno neefikasan u prisustvu bolesnika von Willebrand bolest i Vergofa, kao i hemofilija. Menadion može izazvati razvoj hemoliza na nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze.

analozi Menadione

Među glavnim analognog Menadione se mogu identificirati proizvode kao što su: Dicynone, TachoComb, Gaamelis, Kontriven, Tranexam, Metilergobrevin i Vilate.

Sinonimi (INN)

Menadion natrijev bisulfit (Menadion natrij bisulfit).

djeca

Lek se može koristiti u tretmanu djece u skladu sa propisanim uputstvima doze.

Vikasol tokom trudnoće i dojenja

u trudnoća lijek je propisan, obično u trećem tromjesečju za otklanjanje krvarenje kod žena, kao i za prevenciju krvarenje kod novorođenčadi.

Komentari o Menadione

Iako pacijenti koji su testirali lijek na sebi, ostavljajući različite odgovore, a većina njih su i dalje u pozitivnom tonu. Ljudi slave efikasnost i brzinu droge. Komentari o vikasol menstruacije također naći na najviše dobro.

Cijena vikasol gdje kupiti

prosječna cijena Vikasola ampula (Pakovanje od 10 komada.) Može biti i do 65-70 rubalja.

cijena tablete vikasol (Koje se često koriste u mjesecu), u prosjeku, manje od 30 rubalja po pakovanju od 30 komada.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea