DuranHedt.com

Mucanje

mucanje

mucanje - patologiju govora, zbog čega prekršio tempo, ritam, fluentnost izgovor riječi. Tokom mucanje i poremećen ukupnu usklađenost rada glasova, govor mišića, dah. Ovi problemi nastaju iz konvulzije u različitim područjima vokalnog aparata. Takvi napadi su podijeljeni u kloniranog (To je, stalno ponavljanje određenog zvuka ili slog, čestih ponavljanja javlja na početku riječi) i tonik (Pojava napona, koji ne dozvoljava da prevaziđe neuspjeh koji su se dogodili u procesu govora). dijagnozu i Tono-kloničnim mucanje - mješoviti pogled. Mucanje kod djece izaziva prisilno zaustavljanje u govoru djeteta u izgovor procesa ili stalnog ponavljanja određenih slogova i zvukova. Obično, mucavi kod djece manifestira u periodu od dvije godine do pet godina starosti. To je u ovom periodu, beba aktivno razvija govor i glas funkcija još nije dovoljno jak i razvijen. Uočeno je da je oko tri do četiri puta više dječaka počinje da mucaju. Ova funkcija stručnjaka objasniti činjenicu da muški predstavnici manje stabilne emotivno.

Uzroci mucanja

Da bi se shvatilo kako se izliječiti mucanje, treba shvatiti što je prikazano iz kojih razloga. Konvencionalno, sve uzroke koji dovode do patologije, kao što je mucanje kod djece, mogu se podijeliti u dvije skupine: one faktore koji predisponiraju "tlo", a oni koji proizvode drhtanje na mucanje.

Faktori koji predispozicija zove, odlučio je da atribut:

  • dostupnost neuropatske patologije sve vrste roditelja;
  • posebno neuropatske mucanje dijete (enureza, noćne more, visoka razdražljivost, emocionalne probleme);
  • ustavni predispozicija za bolest (problemi u nervni sistem, traume).

Također, ovi faktori su nasljednost (urođene slabosti vokalnog aparata može prenijeti genetski), oštećenje mozga pogled djeteta različitih razloga (povrede prenatalno i tokom porođaja, komplikacije bolesti djetinjstva).

Razlozi za proizvodnju i podijeliti u nekoliko vrsta. fiziološki faktori su encephalitic bolest sa efektima dobijenim u ranim periodima povrede, poremećaj u mozgu, nervni sistem problema sa aktivnostima, što je dovelo od bolesti i djeluje opuštajuće govor uređaja centralnog.

mentalnog zdravlja i socijalnih razloga sljedeće faktore: single-stage mentalne traume (strah, strah), dugog perioda izloženosti psihičke traume djeteta, stalni sukobi i pripadajuće emocije, negativne emocije koje izazivaju psihički stres. Mucanje također može izazvati tešku traumu mentalnog zdravlja. Ovaj iznenadni i neočekivani šok koji je izazvao posebno teške afektivna reakcijaA osjećaj užasa, veliku radost.

Mucanje u djece također mogu razviti zbog nepravilnog inicijalno formiranje govora u funkciji djecu. Na primjer, dijete može naviknuti da govore vrlo brzo da ga pokrenete na udisaju, pogrešno izgovoriti zvuči. Negativno utječe na djecu, a mi smo roditelji, koji se odlikuje brzinom i nervoza, kao i pretežak govor materijala opterećenja, starosti neprikladno djeteta. Uočava se da su roditelji insistiranje na savladavanju dijete na prerano doba mnoge jezike izazivanje manifestacije mucanja u jednom od njih. Dijete može čuti glas osobe koja muca, i da ga oponaša namjerno ili nenamjerno početi da mucaju.

U procesu ponovno učenje Dijete ljevoruk on može biti dezorijentisani nervne aktivnosti i, kao posljedica mucanja. Prestrogo odnos prema studentu nastavnik može postati poticaj za razvoj mucanja. Razumjeti kako izliječiti mucanje, lekar mora identificirati niz funkcija u konkretnom slučaju bolesti.

simptomi mucanja

mucanjeTokom prve znakove mucanja dijete može naglo pasti tih i početi da se dosljedno odbijaju da razgovaraju. Ova tišina može trajati nekoliko sati ili cijeli dan. Zatim je govorio, dijete se već počinje da mucaju. Treba napomenuti da je kirurško liječenje kod specijaliste čak i prije nego što mucavi evidentna, patologiju govora je sprečiti.

Mucanje može biti u pratnji korištenje dodatnih zvuka prije neke riječi (obično samoglasnika), Ponavljanje pojedinih slogova ili riječi na početku rečenice, naglog kočenja u sred rečenice, riječ, poteškoće prije nego što počnete ga.

Ispitivanje mucanje pacijenta

Tretman mucanje u djece zahtijeva temeljitu preliminarno ispitivanje pacijenta. Tokom ispitivanja, vještak treba da obavi detaljnu ispitivanje roditelja muca pacijenta. Dakle, vrlo je važno da se razjasni funkcije mentalnog zdravlja roditelja, bez obzira da li imaju i druge bolesti. Doktor pita o tome procurila trudnoća. Specijalista je važno znati sve informacije o tome kako razviti govor mucanje dijete kada je počeo da brbljam, razgovor, rekao je prve riječi i fraze povezane, kako je njegov verbalni okruženju.

Posebna pažnja je posvećena odgoju djeteta u obitelji. Dakle, važno je znati kako ga se tretira odraslima, bez obzira da li oni pomažu u formiranju govora. logoped detalj pita roditelje o tome kada se pokazuje znake mucanje kako kažu, kao dijete razgovara sa ljudima i borave na miru. Jednom odgovore na sva ova pitanja, doktor provodi detaljno ispitivanje govora djeteta, kao i druge procese koji mogu utjecati na njegov govor.

Dakle, doktor zaključuje da društvenost, govor karakteristike, pokretljivost, osobenosti igre i učenja djeteta. U cilju istraživanja bio je najopsežniji, polovne knjige, slike, igračke.Kao rezultat toga, stručnjak mora odrediti kakav oblik mucanja je svojstvena za pacijenta i kako je nastao, koliko često ispoljavaju mucanje, koji drugi poremećaji govora, kao i druge funkcije da se dogodi. Ako je moguće, stručnjak smatra i kako je se odnosi na dijete mucanje.

mucanje tretman

mucanjeNajpovoljniji rezultati u liječenju mucanja javiti ako se ponašanje svojih Djeca 2 - 4 godina. U isto vrijeme najmanje pogodan za liječenje smatra mladost zbog svih psiholoških karakteristika djeteta u ovoj starosnoj grupi.

je najefikasniji na tretman mucanja kod djece uvijek treba obaviti u posmatranje djeteta neuropsihijatar, logoped. Razumjeti kako riješi mucanja, treba prije svega uzeti u obzir činjenicu da su ova djeca su preslabi nervnog sistema, dakle, važan individualni pristup djetetu mucavaca. To je važno kako bi se osiguralo mirno i prijatno okruženje u obitelji, kao i pridržavati ispravan govor mode.

Kako bi se izliječiti mucanje bio najefikasniji, potrebno je kombinirati naporima roditelja djeteta, a neki stručnjaci. Dakle, neuropsihijatar liječnik propisuje lijekova koji će uticati na smirivanje, kao i sredstva koja su uklonjeni grčevi, pojavljuju u mišićima govora. Da biste saznali kako se izliječiti mucanje, stručnjak za izučavanje porodičnu situaciju. Doktor profila može ispravno procijeniti ukupnu obiteljskom okruženju i predložiti kako da se ponašaju, tako da se dijete osjećati kao udoban kao moguć.

U posljednjih nekoliko godina, a posebno su popularne nove metode liječenja mucanja, koji su psihoterapijske. Usput, tretman mucanja kod odraslih slično uključuje upotrebu novih tehnika. Takav tretman mucanja se temelji na činjenici da mucanje se smatra oblik "naučili" ponašanje. Da se mucanje doživljava ne kao bolest, već kao specifičan oblik ponašanja koji je predmet korekcija. I specijalista svaki napor šalje uvjeriti dijete da je neophodno da razgovaraju sa sigurnošću i bez mucanja.

Da izliječiti mucanje, metoda se široko koriste opuštanje, pomak fokus, kao i hipnoza. Pacijenti su naučeni da polako govore, dok donošenje određenih pokretima ruku u određenom ritmu. Takve vježbe odvratiti bebu od govora, a on ne može opustiti.

Dobar učinak u liječenju ove bolesti proizvode fizioterapija. ovo electrosleep, kao i elektroforeza koristeći različite droge. Se dodjeljuju kao fizičke vježbe, refleksologije.

Danas, postoje i mnogi pravci tehnike govor terapije. Dakle, terapeut provodi sa klasama dijete u pravilnom govoru daha, čini glas vježbe, uči glatka i spor govor.

Danas, postoji mnogo tehnika govora terapije, a različiti stručnjaci koriste razne metode.

Prevladavanje mucanje kući

mucanjeRoditelji i ostali članovi porodice takođe treba da se ponašaju na odgovarajući način, kako bi pomogli vašem djetetu da prevaziđu bolesti. Ne bi trebalo da daju vaše dijete shvatiti da je njegova bolest je preozbiljan - anksioznost može pogoršati stanje djeteta. U isto vrijeme, važno je da se smiri u obitelji i vrlo prijateljskog okruženja i pokušati izazvati dijete koliko pozitivne emocije kao što je to moguće. Dijete treba posvetiti puno vremena, što bi trebalo biti zanimljivo i korisno. Potrebno je osigurati da beba nije imao razloga da previše stresa. Imajte na umu da to može dovesti do određenih TV emisija, strašno za dijete bajke, prejak utisak.

ne bi trebalo da zastraši mucanje dijete i ostavi ga na miru u mraku u zatvorenom prostoru. Kazna bi trebalo da bude drugačije: na primjer, možete spriječiti da vaše dijete igrati vašoj omiljenoj igri. Sa bebom treba da ispravno govoriti: kažu riječi polako i polako, ne žurite u razgovoru. Karakteristike obrazovanja djeteta mora uzeti u obzir i nastavnika. Dakle, student sa mucanje ne bi prvo trebalo pozvati odbora, pokušati pomoći izgovara teške riječi za njega.

Donijeti korist zanimanje pjevanje i ples, jer to će pomoći da shvati osjećaj za ritam. Ne smije se zaboraviti da je mucanje u djece može manifestovati nakon prevladavanja bolesti. Za informacije o tome kako da riješi potpuno muca, reci lekar i dati odgovarajuće preporuke.

Prevencija mucanja kod djece

Izvođenje roditelji i članovi porodica navedenih pravila je efikasna prevencija mucanja. To bi trebalo da osigura djetetu potpun i zdrav san, dobru hranu. Ako je moguće, treba posmatrati više ili manje strog dnevni raspored. U periodu formiranja govora beba treba da redovno koristite logopeda sa djetetom koje vam govori kako se ponašati, ako se u procesu formiranja govora dođe do nekih problema.

Kako bi se osiguralo pravilan razvoj govora u djeteta, roditelji trebaju nepokolebljivo pridržavaju određenih pravila u radu sa njima. Dakle, razgovarajte sa beba bi trebalo biti dovoljno spor, rekavši da su riječi polako. Preporučljivo je da se komunicira na jednostavnost, da pravilno izgovara riječi, tako da će na kraju smo postali roditelji dobar primjer za svoje dijete. Dijete treba uvijek pažljivo slušati i ne prekidati. Ako se u toku razgovora, od vas će se gledajući dijete, on će se osjećati puno više samopouzdanja. Redovno održavati razgovor sa svojim djetetom, ne zanemariti tu mogućnost. To će pomoći da se više klinac glatka, stabilan i ispravan.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea