DuranHedt.com

Štucanje kod fetusa

Štucanje kod fetusa

Ako je prvi pokret bebe u utrobi, obično izazvati trudnica istinsku ljubav, a kasnije neke akcije fetus može napraviti buduće mame brinuti o tome da ne idem tamo sa dijete nešto loše. Govorimo o ritmičkim pokretima koji ukazuju na dijete ispoljava štucanje.

Kao što je prikazano štucanje fetusa?

štucanje To proizlazi iz ritmičke kontrakcije dijafragme - mišić koji razdvaja abdomena i grudi. Štucanje je urođeni refleks, tako da se mogu pojaviti i na plod.

Intrauterine štucanje fetusa može se osjetiti žena oko 28 tjedna trudnoća. Ali ponekad žena počinje da shvati kako postoji zastoj u fetusa, mnogo ranije, kao beba počinje da štucanje prije trećeg tromjesečja. Stoga je posebno osjetljiva trudnica primjećuje senzacija u trudnoći povezana s fetalnom štucanje, već na 16-18 sedmice.

Štucanje fetusa tokom trudnoće izrazio kratak ritmički trzaji, žena ne doživljava nelagodnost. Ali u nekim slučajevima dijete štucanje u materici može trajati jako dugo, što dovodi do pojave anksioznosti trudnica. Fetus tijekom trudnoće može štucanje i nekoliko minuta, i još mnogo toga. Neka djeca u maternici nije štucanje. Treba napomenuti da štuca ne izaziva nelagodnost klinca i ne predstavljaju nikakvu opasnost za njegov dalji razvoj.

Kako odrediti štucanje fetusa tokom trudnoće, dobro znaju od onih žena koje ne njeguju svoje prvo dijete. Neki iskusni majke ni pokušao odrediti poziciju fetusa štucanje. Ako je trudnoća prva, trudnica može biti vremena da se brinete o neuobičajenom potrese. Budite sigurni da ispriča sve manifestacije lekar, koji će smiriti pacijenta, objašnjavajući razloge za takve šokove.

Zašto je prikazano štucanje fetusa?Štucanje kod bebe u trbuhuSvaka trudnica treba jasno shvatiti da je periodične manifestacije štucanje u djeteta, a njihovo odsustvo nije razlog za brigu o razvoju fetusa. Štucanje kod bebe u maternici može biti zbog internih i eksternih razloga. Vanjski uzroci je, na primjer periodične gutanje plodove vode u velikim količinama. Ovo se može dogoditi kada je dijete u utrobi aktivno sranje palca. Shodno tome, postoje aktivni smanjenje otvora blende. Internih razloga - su manifestacije hipoksija fetus ili pojedinačni simptomi ovog fenomena. Kao posljedica hipoksije u djeteta iritirao nervni centar u mozgu odgovoran za motorna funkcija dijafragme. Kao posljedica toga, javljaju ritmički kontrakcija dijafragme.

Ako se uzroci štucanje fetusa tokom trudnoće su vanjski, onda žena treba da ne brinite. Probleme u ovom slučaju pokazuje samo normalan život i aktivnost fetusa. Ali, ako je štucanje je rezultat stimulacije motora nervni centar dijafragme, potrebno je izvršiti kontinuirano praćenje razvoja fetusa. Štucanje izazvao nedostatak kisika (hipoksija) se obično u pratnji neke simptomatsko. Djeteta u utrobi je vrlo aktivan, on je napomenuo smanjenje otkucaja srca, štucanje vrlo često vide i ne prođe kroz duži vremenski period. Sve ove osobine bi trebao biti razlog da posjetite liječnika. Ponekad vam je potrebno izvršiti dodatne istraživanja i pažljivo posmatranje.

Kako riješi probleme u fetusa?

baby štucanjeAko žena žali na činjenicu da, iako je često štucanje kod fetusa, i dok ima nekih znakova hipoksije gore opisane, važno je da se obrati na vrijeme na gledanje trudna ginekologa i reci mu o svim manifestacijama. Po pravilu, držeći stručnjak uživaoci kardiotokogrammy. U toku ove istrage se može utvrditi da li je normalno kontrakcije maternice i fetusa srce. CTG također vam omogućuje da znate da li postoje bilo kakve abnormalnosti fetusa motorne aktivnosti. Obavljanje ovog postupka se praktikuje nakon 30 tjedna trudnoće, to nije opasno ili bolno.

Informativni istraživanja u ovom slučaju je i dopler ultrazvuk, kojim bi se odredila priroda i karakteristike krvi između majke, beba i placente. Doktor može saznati da li se radi srce fetusa, ne postoje nepravilnosti u funkcioniranju placente. Doppler ultrazvuk je slična je apsolutno siguran i bezbolan postupak. Provođenje ovog istraživanja će omogućiti da se isključi postojanje ozbiljne rizike za fetus ili vrijeme da imenuje efikasan tretman za sprečavanje problema u budućnosti.

Međutim, štucanje kod fetusa - prvenstveno individualni fenomen, a svaki trudnica treba da shvate da brine o svojim periodičnim nastupa ne bi trebalo da bude. Prema medicinskim statistikama, više od 90% slučajeva fetalne hipoksije doktori ne podržavaju. Da bi se izbjegli problemi, trudnice, važno je da se jedu racionalno, više odmora, puna sna i dnevnu šetnju na ulici.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea