DuranHedt.com

Kada je jutarnje mučnine kod trudnica?

Kada je jutarnje mučnine kod trudnica

Čak i mnogo prije će liječnik potvrditi pretpostavku žena oko trudnoće, većina se precizno odrediti što će uskoro postati majke. Glavni znakovi trudnoće su odsustvo menstruacije, oticanje dojke, pospanost, razdražljivost. I, naravno, - jutarnje mučnine. To potvrđuje ispravnost pretpostavki o trudnoći i istovremeno daje ženi puno neugodnosti. Trudnica se raduje vrijeme kada su jutarnje mučnine kod trudnica prelazi na radost trudnoće nije zasjenio dosadan bolesti.

Toksemije prvom tromjesečju

Čitav period trudnoće je podijeljena na vremenske periode:

  • I termin (od začeća do kraja 12 tjedana);
  • II tromjesečju (12-27 tjedna);
  • III trimestru (računajući od danas 28 i traje do rođenja).

U prvom tromjesečju trovanja su predmet gotovo 80% žena. To je zbog hormonalnih oscilacija, restrukturiranje tijela, kao i rast placente - barijeru za prodor toksina produkciji fetusa u tijelu majke. Konačno, posteljica se formira do kraja prvog tromjesečja u isto vrijeme prolazi trovanja.

trovanja žena rano treba shvatiti kao prirodni manifestacija tijela na koji je nastao u njenom životu. Ginekolozi ne smatraju prvom tromjesečju jutarnje mučnine patologije, tako da ne propisuju poseban tretman. Samostalno ublažiti simptome slabost, možete koristiti dijetu koja isključuje jela sa oštrog mirisa, uvod u dnevnu rutinu spavanja tokom dana i večernje šetnje.

Toksemije drugom trimestruDrugom trimestru je najprijatnije vrijeme trudnoće - brojka nije promijenila, žena može biti uključeni u uobičajenim poslovima, hodati, plivati. 12-14 Week - vrijeme kada kraj jutarnje mučnine kod trudnica. Ali u 20-22 nedelje mogući povratak svih bolesti simptomi: povraćanje, slabost, vrtoglavicu. Trovanja drugom trimestru (ginekolozi ga zovu preeklampsiju) je opasno za zdravlje žena, jer može biti u pratnji srčane, bubrežne i jetre, edem pluća, pa čak i krvarenje u mozgu. Često preeklampsije pogoršava i zdravlje fetusa, do njenog uništenja.

Trovanja uzrokuje drugom trimestru smatraju nezdrava ishrana i nasljedne faktore. Na izrazio simptome malaksalost žena ponudila hospitalizacije. Primanje posebnim droge pod medicinskim nadzorom, mirovanje, uravnoteženu ishranu dovesti do normalizacije zdravstvenog stanja nakon 15-21 dana nakon početka liječenja.

Toksemije trećem trimestru

Na trećem tromjesečju toksemije (eklampsija) mogu se pojaviti tjedan 28. On je opasan jer se može manifestovati u tajnosti: u obliku visokog krvnog pritiska, poremećaja vode i elektrolita, edem. Sve to ima negativan utjecaj na razvoju u tom periodu ploda nervnog sistema.

Smanjiti vjerojatnost pokojnog trovanja pomoći svi isti dijeta - sa uvođenjem posta dana i smanjenje u iznosu od unos tečnosti. Ako, međutim, izbjeći kasno toksičnost nije bilo moguće, žena je dužan da održavaju svoje zdravlje i zdravlje buduće dijete za obavljanje svih preporuci doktora. Po pravilu, oni se obavljaju u bolnici.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea