DuranHedt.com

Zalain

ZalainFotografije droge

Opis kasni na 2016/04/01

 • Latinski naziv: Zalain
 • ATC kod: D01AC14
 • Aktivna supstanca: Certakonazola nitrata
 • producent: EGIS Pharmaceuticals PLC (Mađarska)

struktura

1 gram kreme sadrži 20 mg sertaconazole nitrata.

Dodatno: 20.000 mg polietilen glikol i etilen glikol palmitostearate, 5000 mg zasićenih polyglycolized glicerida, glicerol isostearate 2000 mg, 8000 mg parafinsko ulje, 100 mg sorbinska kiselina, 100 mg metil p-hidroksibenzoat, i 100.000 mg pročišćena voda.

1 čepić sadrži 300 mg sertaconazole nitrata.

Opcionalno: suppotsira 1305 mg 1305 mg Witepsol 90 mg koloidni bezvodni.

puštanje obrazac

Terapijski agent u obliku Zalain 2% krema, 20 grama u tubi stavlja u kartonsku kutiju u obliku supozitorija (svijeće) za jednu stvar u blister pakovanju nalazi u kutiji.

farmakološke efekte

lokalne antifungalna.

Farmakodinamici i Farmakokinetika

Supozitorija i mast su Zalain antifungalna terapeutsko sredstvo, aktivni sastojak koji potiče benzothiophene i imidazola. Topikalnu primjenu formulacije terapijskih doza karakterizira fungicidan i fungistatic efikasnost. Centralni mehanizam djelovanja ima za cilj suzbijanje procesa sinteze ergosterola i povećane propusnosti mikotične stanične membrane, šta je razlog lizu gljivičnih ćelija.

Antifungalna aktivnost lijeka primjenjuju na sojeva gljiva candida. Antibakterijski efikasnost manifestira u odnosu gram-pozitivnih mikroorganizama (Staphylococcus i Streptococcus).

U slučaju lokalne aplikacije, sertaconazole nitrat nije našao krv pacijenta ili u njegovom urinu. Kada ne postoji intravaginalni upotreba ne upija pripreme aktivni sastojak.

indikacije

Krema Zalain indiciran za upotrebu za liječenje površinskih koža mikoze, uključujući: mikoze četke, stop i cevanicu- mikoze brada- torzo mikoze- pityriasis versicolor- kandidijaza.

Zalain svijeće indiciran za površinski tretman infekcije vaginalna sluznica, izazvala sojeva gljivice iz roda Candida (drozd/vulvovaginalnu kandidijaza).

Kontraindikacije

Primjena doza oblika lijeka je kontraindicirana ako je lični pacijent preosjetljivost na bilo koji izvedeni imidazola (uključujući sertaconazole) Ili dodatne sastojke PM.

neželjenih efekata

Kada ponekad koristite kremu uočili smo formiranje lokalnih reakcija, koja se manifestuje u vidu kontaktni dermatitis. Omogućiti i mogućnost prolaznog eritematozni pojava, ne zahtijevaju prekid liječenja.

svijeće od drozd povremeno je rezultiralo alergičan manifestacije, kao i do senzacije spaljivanje/svrab u vagini, koji nije bio potreban za uklanjanje droge i dalje terapije nestati sami. Ovi neželjeni efekti se klasifikuju kao klasične efekte posmatrano sa aktuelnim vaginalnim oblika lijekova, a odražavaju učinkovitost lijeka.

Uputstvo za upotrebu Zalain

Krema Zalain, uputstvo za upotrebu

Pravilna upotreba kreme poprima jedinstvenu primjenu tankog sloja za pogođene infekcija kože, uz oduzimanje od oko 1 cm zdrave kože oko područja problema. Preporučena učestalost administracije pripreme - 2 puta u 24 sata, u trajanju terapije ovisi o etiologiji uzročnik patogena i infektivnih lokalizacija (obično 4 nedelje). Nestanak simptoma infekcija, obično se javlja u roku od 2-4 tjedna.

Ne preporučuje se istovremena upotreba drugih lokalnih antimikotika (Masti, rješenja, gelovi, i tako dalje.).

Svijeće Zalain, uputstvo za upotrebu

Vagitorija lijek namijenjen samo za jednokratnu upotrebu. Jedan prethodno izvađen iz žulj svijeća, ući duboko u vaginu. Ovaj postupak se preporučuje da izvrši prije odlaska u krevet u horizontalnom (ležeći) položaj tijela. Uz zadržavanje negativnih simptoma drozd Možete ponoviti postupak nakon uprave čepić od 7 dana.

Neposredno prije uvođenja svijeća treba obaviti higijenu vanjskog genitalija, koristeći alkalne ili neutralnim sapunom.

predozirati

S obzirom na otvorenom metoda koristi i doza oblika lijeka, predoziranja aktivnog sastojka je malo vjerovatno. U slučaju slučajnog uzimanja kreme ili čepić treba odmah brisanje (povraćanje poziv, crvenilo) želuca i da se držite simptomatska terapija u potrebi.

interakcijaU procesu nanošenja kreme nije pokazala klinički značajne interakcije s drugim terapeutskim agensima.

U slučaju lokalne kontraceptive u vrijeme korištenja čepića može biti smanjen spermicidnog akcija kontraceptiva.

uslovima prodaje

Oba medicinski oblici su Zalain OTC.

uslovi skladištenja

Maksimalnu moguću ambijentalna losioni temperatura skladištenja je 25 ° C, aktivna komponenta za svijeće je 30 ° C.

rok trajanja

Oba droge jer oni proizvode mogu se koristiti za 3 godine.

Oprez

Priprema krema nije namijenjen za upotrebu u oftalmologiji praksa.

Kada nanošenja kreme treba izbjegavati Kiselina higijenu, dobiti rezultat množenja Candida sojeva gljiva u kiseloj sredini.

U slučaju tretmana sa čepića paralelno posmatrati infekcije usmine i okolna područja kože (candida vulvitis) Preporučena dodatna topikalnu primjenu Zalain kremu.

Omogućavaju uvođenje supozitorija droge tokom menzes.

U vrijeme terapijskog efekta čepić seks nepoželjno.

Kako bi se spriječilo urogenitalne reinfekcija treba uzeti u obzir istovremena terapija seksualnog partnera.

potencijalne štete barijera metode kontracepcije (Condom ili dijafragme rupture) povećava tijekom akcije aktivni sastojak svijeća.

analoga Zalain

Odgovara nivou kod ATC 4.:
 • Candid B
 • Nizoral
 • Kanesten
 • Mifungar
 • Ekodaks
 • Ekonazol
 • klotrimazol
 • travogen
 • keto Plus
 • Sebozol
 • bifonazole
 • Mikozolon
 • Mikozoral
 • Travokort
 • mikospor Set
 • mikospor
 • Dermazol
 • Bifosin

U nastavku su aktuelne pripreme, koji su najpopularniji analoga Zalain lijek.

Krem (masti, sprejevi, losioni, prah, gelovi, rješenja):

Za čepiće (vaginalne kapsule, čepići, kreme, tablete):

djeca

Nedostatak pouzdanih podataka o efektima Zalain pedijatrijske odobrava korištenje ovog droga za liječenje djece samo u imenovanju svog pedijatra i pod strogom kontrolom.

Zalain tokom trudnoće (i dojenja)

Instrukcije droge omogućava kremu nanijeti i svijeće kada Zalain trudnoća i laktacija, tek nakon pojedinca evaluacije liječnika rizika / omjer koristi za ženu / dijete (fetus), što je potvrđeno i pozitivnih i negativnih komentara o Zalain na trudnoća i laktacija žene koje su ikada bili tretirani s ovom drogom. Nemoguće je predvidjeti s preciznošću i odgovor na žensko tijelo na akciju aktivni sastojak lijeka i njen uticaj na fetus / dijete, i zbog toga u ovim vremenima je bolje bez upotrebe "hemija".

Komentari o Zalain

U poređenju sa drugim kreme i masti imaju slične antifungalna aktivnost, komentare krema Zalain opipljiv pozitivan. Mnogi pacijenti iskusili nešto slično domaće proizvode, stavite najbolju procenu efektivnosti, trajanja i sigurnost Zalain i preporučiti kremu sa svim svojim prijateljima, pati od iste zaraznih bolesti.

Komentari o Candlelight Zalain u većini slučajeva su pozitivni i često govore o efikasan tretman drozd koristeći samo jedan čepić. Sa svoje strane, u odnosu droge analoga u smislu sigurnosti i učestalost recidiva infekcije i na osnovu vlastitog iskustva, neke žene se savjetuje da koriste ove svijeće kada trudnoća, ali upozoravaju protiv sebe zadatak takvog tretmana u korist mogućnost obavezujuće odluke antifungalna terapija doktor.

Cijena Zalain gdje kupiti

Ako usporedimo vrijednost ostalih tematska antifungalna lijekovi analoga (uključujući i masti, sprejevi, losioni, rješenja, itd), kao i druge slične svijeće iz kvasca, kupovinu bilo kojeg od oblika doziranja Zalain može izgledati bacanje novca koji najčešće poravnala visok efikasno i ekonomično korištenje droga.

Do danas, krem ​​Zalain cijena kreće 450-550 rubalja, i svijeće Zalain je cijena oko 500-600 rubalja.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea