DuranHedt.com

Viferon

viferonFotografije droge

Opis kasni na 14.10.2014

 • Latinski naziv: Viferon
 • ATC kod: L03AB01
 • Aktivna supstanca: Ljudske rekombinantne - 2b interferona (Interferonum alfa-2b, IFN 2b).
 • producent: OOO "Feron", Rusija

struktura

Jedan gram mast Viferon za lokalnu vanjsku upotrebu sadrži 40000ME Interferonum alfa-2b kao aktivni sastojak, i 0.002 grama Alfa-tokoferol acetat (Alfa-tokoferol acetat) i niz drugih pomoćnih sastojaka.

u jednom rektalni čepići Viferon-1 Ona sadrži 150.000 IU Interferonum alfa-2b kao aktivna komponenta 0.055 g alfa-tokoferol acetat (Alfa-tokoferol acetat), 0,015 g askorbinska kiselina (Acidum ascorbinicum) i niz drugih pomoćnih sastojaka.

u jednom rektalni čepići Viferon-2 Ona sadrži 500.000 IU Interferonum alfa-2b kao aktivna komponenta 0.055 g alfa-tokoferol acetat (Alfa-tokoferol acetat), 0,022 g askorbinska kiselina (Acidum ascorbinicum) i niz drugih pomoćnih sastojaka.

u jednom rektalni čepići Viferon-3 sadrži 1000000 IU Interferonum alfa-2b kao aktivna komponenta, 0,055 grama alfa-tokoferol acetat (alfa-tokoferol acetat), 0,022 g askorbinska kiselina (Acidum ascorbinicum) i niz drugih pomoćnih sastojaka.

struktura svijeće Viferon-4 unesite 3000000 IU Interferonum alfa-2b kao aktivna komponenta 0.055 g alfa-tokoferol acetat (Alfa-tokoferol acetat), 0,022 g askorbinska kiselina (Acidum ascorbinicum) i niz drugih pomoćnih sastojaka.

Jedan gram gel Viferon za lokalnu i vanjsku upotrebu sadrži 36000ME Interferonum alfa-2b kao aktivni sastojak, a 0.055 grama alfa-tokoferol acetat (Alfa-tokoferol acetat) i niz drugih pomoćnih sastojaka.

puštanje obrazac

Lijek ima tri formulacije:

 • svijeće Viferon 150 hiljada, 500 hiljada, 1 milion ili 3 milijuna IU ..;
 • mast;
 • gel.

Viferon gel - to je neprozirna homogena supstanca sivkasto-bijele boje.

Mast je viskozna homogena masa karakterističnog mirisa lanolina. Boja mast može biti u rasponu od žućkasto-bijele do žute.

Čepići Viferon biti u obliku metaka, njihova dosljednost je ujednačen, a boja bijela sa žućkastom nijansom. Heterogenost mjesta smanjiti. Tu može biti i udubljenje u obliku lijevka.

farmakološke efekte

Lek ima izražen antivirusni, antiproliferativni i immunomduliruyuschee akciju.

Kombinaciji sa IFN 2b antioksidansi jača antivirusnu aktivnost aktivne tvari preparata, svoju regulaciju uticaj na imuni sistem i, posebno, na T- i B-ćelija (u razvoju od pretimotsitov u timusu limfocita), Normalizuje odnosa koncentracija u organizmu imunoglobulin E.

Zbog takva kombinacija komponenti također je moguće eliminirati vjerojatnost nuspojava kod pacijenta, koji nastaju kada se daje parenteralno interferona pripreme, i za normalizaciju funkcioniranja endogenih (interni) interferon sistema.

Primjena Viferon za liječenje i prevenciju virusne infekcije To omogućava da nekoliko puta da se smanji doza pacijentu hormonski preparati i antibiotici (U nekim slučajevima čak i moguće izbjeći zadatak ovih lijekova).

Osim toga, upotreba droga može smanjiti ozbiljnost toksičnih efekata antibakterijski ili hormonska terapija.

Vrlo važno je činjenica da neutraliziranje antitijela na dolazni od IFN 2b lijeka pacijent se ne formira i nakon duže upotrebe Viferon.

Farmakodinamici i Farmakokinetika

Interferon alfa spada u grupu proteini rastvorljivi u vodi. Njegova mehanizam djelovanja uključuje:

 • direktan antivirusne efekte (To je efikasan protiv virusi, uzrok gripa, herpes, hepatitis itd);
 • antibakterijska (bakteriostatski) izvrši protiv infekcija mješovitog tipa;
 • restauraciju funkcije endogene (interni) sistem interferon;
 • stimulativnih faktora poboljšati antitijela proizvodnja;
 • povećanje stepena otpornost organizma na različite infekcije.

Antibakterijsko djelovanje supstance Utvrđeno je njena sposobnost da se poveća citotoksično aktivnost limfocita ćelija i ohrabriti fagocitne aktivnost makrofaga.

antiproliferativni efekt IFN 2b ima na uključuju i ćelijske kulture i ksenograftovi malignih bolesti čovjek i kod laboratorijskih životinja.

IFN 2b inhibira replikaciju virus genom. Vezivanjem za specifične receptore na stanične membrane, alfa interferon kompleks inicira određenu sekvencu reakcija unutar ćelije, uključujući i indukciju nekih enzimi.

Razvoj na pozadini Viferon membrane za stabilizaciju, regenerirajući i protuupalne efekte aktivnost zbog dio drogu poseduje snažan antioksidans akcija - alfa-tokoferol acetat i askorbinska kiselina.

Sljedeći parenteralne administracije koncentracije komponente interferona alfa lijeka u krvne plazme pacijent dostiže maksimalne vrijednosti za 3-12 sati.

U primjeni IFN 2b vaginalno ili rektalno tvar apsorbira kroz slizistu0yu shell, prodire u okolno tkivo i limfni sistem, na taj način vrši sistemsko djelovanje. A djelomično snimljen zbog svoje sposobnosti da nadražaj ćelije IFN 2b djeluje lokalno.

Korištenje rektalnog supozitorija Viferon interferon povećava vrijeme cirkulaciju cirkulatorni sistem (IFN 2b kada se daje droga u mišić ili venu, ovo farmakokinetički parametar znatno manje).

serum nivo interferon je smanjen na oko dvanaest sati nakon prijema Viferon, što podrazumijeva potrebu za ponovno uvođenje.

Izlučuju prvenstveno alfa interferonom bubrega katabolizma. Metabolizmu u jetri i izlučivanje u žuči - manje važna eliminacija rutu. Interferon alfa je ispao dijelom kroz bubrezi nepromijenjen.

Supstanca nije kumulirati (ne akumulirane) u različitim tkivima tijela.

Indikacije za upotrebu Viferon: šta svijeće, mast i gel

Indikacije gel i mast

Gel je indiciran za liječenje i prevenciju kod djece ARI (Uključujući i FIC) i koji se ponavlja lažne sapi (stenotične laringotraheobronhita).

Mast se preporučuje za liječenje kožu i sluznicu lezija, izazvala različite virusi (Posebno za liječenje infekcija uzrokovanih aktivnost HPV ljudskih aktivnosti i viriona, koja pripada porodici herpesvirus).

U kombinaciji sa drugim terapeutskim intervencijama u obliku formulacije mast je dozvoljeno da koristi za liječenje respiratorne bolesti u djece starije od jedne godine.

Indikacije svijeće, koji je dodijeljen dati dozu obrazac

Viferon u obliku čepića upravlja kao komponenta kompleksne terapije:

 • za liječenje djece upalnih bolesti zarazne prirode (A lijek odobren za upotrebu, uključujući novorođenčad i nedonoščadi, čija je gestacijska dob veća od 34 tjedna).
 • Polazeći u kroničnoj virusnog hepatitisa The, C i D kod odraslih i djece (po pravilu, lijek se koristi u kombinaciji sa plazmotsitoforezom).
 • Polazeći u kroničnoj virusnog hepatitisa, komplikovan ciroza jetre.
 • Trudnice koje su dijagnosticirana urogenitalne infekcije, iu prisustvu trudnica herpes infekcije kože i sluznica.
 • u gripa, ARI i SARS kod odraslih (uključujući, ali ne ograničavajući ARI, komplikuje bakterijska infekcija).

Prije nego što se odnose Viferon, obratite se sa svojim lekarom.

Kontraindikacije

Viferon je kontraindicirana kod pacijenata sa imenovanje preosjetljivost interferon alfa ili bilo koji od članova formulacije pomoćne.

neželjenih efekata

Tretman interferonom u obliku rektalnog supozitorija, gel ili mast pojedinih pacijenata preosjetljivi na svojim komponentama može biti neželjene efekte dovesti do različitih vrsta alergijske reakcije.

Nuspojave su reverzibilne, ne zahtijevaju dodjelu poseban tretman i nestaju spontano u roku od 72 sata nakon pripreme.

Uputstvo za upotrebu Viferon

Mast Viferon: uputstva za upotrebu

U ovom doza obliku, priprema se koristi kao lokalni i vanjski sredstvima.

Mala količina mast distribuirati tankom sloju na ugroženim područjima kože i sluznica sa tri na četiri puta na dan, a zatim lagano utrljati. Tokom tretmana traje, po pravilu, ne više od tjedan dana.

Gel Viferon: uputstva za upotrebu

Gel je za lokalnu primjenu. Također je dozvoljeno da ga koristite u kombinaciji s drugim lijekovima.

Gel se koristi za profilaksu kod djece akutne respiratorne bolesti i tekućih sindrom Krupa (sužavajući laringitis). Uzročnika na njih bris tri puta dnevno se leče od tri mjeseca krajnik dijete.

Kurseve treba ponoviti dva puta godišnje.

Koristeći gel za dojenčad profilaktički bi se smanjila verovatnoća djeteta SARS, što je posebno važno u periodima od epidemija. Za ovu malu količinu gela nanosi na sušene pred nosne sluznice.

Za terapeutske svrhe, krajnik tretirana sa do pet puta na dan do kraja akutne faze bolesti. Daljnje liječenje podrazumijeva primjenu lijeka tri puta dnevno za tri sedmice.

Gel se koristi za liječenje odraslih pacijenata Hronične infekcije herpesvirus. Terapija sa različitim lokalizaciji patološkog procesa preporučuje se početi što je prije moguće.

Optimalno - dok je bolest latentna (skrivena u obliku kliničkih priznavanje) i čini se oseća epizodnim nastupa prekursora.

Lezija moraju biti tretirani 4-7 puta na dan. Trajanje tretmana - od tri do pet dana. U drugom naravno može biti imenovan ako je to potrebno.

Svijeće Viferon: uputstva za upotrebu

Rektalni čepići se koriste u kombinaciji s drugim propisanim za određene droge bolesti u obliku tableta, u prahu ili injekcija.

Za odrasle pacijente s kroničnim virusnog hepatitisa, obično propisuje Viferon-4, doza aktivne supstance koja je 3000000 IU. Tretman uključuje uvođenje supozitorija jednog dva puta dnevno za deset dana.

U budućnosti, oni su dovoljni za ulazak tri puta tjedno. Tretman varira u zavisnosti od prirode toka i stupanj težine bolesti, u rasponu od šest mjeseci do godinu dana.

Uz poraz tijela urogenitalne infekcije, i trudnice su u osnovnim i rekurentnog herpes infekcije, Preporučuje se za liječenje svijeća Viferon-2 sa sadržajem aktivne supstance od 500.000 IU.

Čepići se daju dva puta jedan dan. dužina naravno varira od pet do deset dana. Ako je potrebno, ponovite.

Za liječenje infekcija uzrokovanih herpesvirus, emisije Viferon-3, pri čemu doza aktivne supstance je 1000000 IU. Svijeće se daju dva puta dnevno, držeći dvanaest satnim intervalima između uprave.

Trajanje kursa - 10 dana. U slučaju relapsa trajanje terapije određuje lekar (najbolji je za početak liječenja na početku manifestacije njenih simptoma).

Kao preventivna mjera preporučuje se ponoviti tretman svake četiri sedmice.

Za liječenje akutnih respiratornih infekcija i gripa za odrasle svijeće daju u dozi od 500 000 IU. Stavili su na dva puta dnevno, držeći između doza u pravilnim vremenskim razmacima.

Uputstva za upotrebu svijeća za djecu

Za liječenje novorođenčadi i nedonoščadi, za koje je u periodu od više od 34 tjedna trudnoće u kombinaciji sa određenom terapijom daje za određenu zarazne bolesti, preporučuje se korištenje čepića Viferon 150.000 IU.

Kurs uključuje uvođenje za pet dana, jedan čepić dva puta dnevno u pravilnim razmacima.

Nedonoščadi, gestacijske dobi manje od 34 tjedna, upravlja put na prtyazhenii pet dana, jedan čepić Viferon 150.000 IU tri puta dnevno.

Djeca, uključujući i novorođenčad i nedonoščad u gripa, SARS, pneumonija, meningitis, enterovirus infekcije pacijenti provedu jedan do dva kursa terapii- za liječenje infekcija izazvala herpes virus, i obično, naravno potrebna je kada se dva CMV infekcije, infekcije uzrokovane mikoplazme i gljivice iz roda Candida, kao i sepsa potrebna da se provedu dva ili tri predmeta.

Između kurseve zadržao pet dana intervalima.Uputstva o svijeće za bebe su ohrabreni da imenuje Viferon u sljedećim dozama:

 • za bebe do 6 mjeseci - od 300 do 500 000 IU dnevno;
 • bebe od 6 do 12 mjeseci do 1 godine - 500 hiljada IU dnevno.

Djeca starija od jedne godine starosti propisanih 300.000 IU po 1 sq. m površine tijela na dan, a djeca starija od sedam - 500 IU.

Proračun optimalnog novorođenčeta terapijska doza se temelji na podacima o težini i prirodi bolesti kod djece.

Dnevna doza treba biti podijeljena u dvije faze, održavanje redovnim razmacima između njih. Tokom prvih deset dana tretman uključuje svakodnevno administracije supozitorija, a zatim stavite svijeće tri puta tjedno. Trajanje kursa u rasponu od šest mjeseci do godinu dana.

Djeca koja su postavljena dijagnoza hronične HCV sa naglašenim stepena aktivnosti i prisustvo ciroza jetre Čepići treba davati po jedan dva puta dnevno za dvije sedmice prije postupka plazmotsitoforeza ili hemosorption.

Djeca mlađa od sedam pokazuje dozu 150 hiljada IU za djecu stariju od sedam godina - doza od 500.000 IU.

Kako da beba svijeće?

Prije uvođenja čepić, beba se stavlja na stranu na mušeme, dok pursing nogu u stomak. To je najbolje da stavite svijeće nakon stolice.

Da bi se olakšalo uvođenje dječje Viferon svijeće se može rezati na pola, i / ili ispustiti njega mala beba ulje ili vazelin.

Onda je potrebno da gura stražnjice djeteta prstima, zapali svijeću, a za neke vrijeme da stiskati stražnjice, istovremeno fiksiranje dijete.

predozirati

Slučajevi predoziranja nisu snimljeni.

interakcija

Interakcija u oblicima doza su identifikovani za lokalnu i eksterne aplikacije.

Viferon u obliku rektalnog supozitorija su dobro u kombinaciji sa svim lekovi koji se koriste za liječenje bolesti kao što je opisano pod "Indikacije za upotrebu".

Proizvod je kompatibilan sa antibakterijski i hormonska terapija, lijekova za hemoterapiju, kao i imunosupresivni.

uslovima prodaje

Viferon u obliku supozitorija, masti i gel je pušten iz ljekarni bez recepta.

uslovi skladištenja

Optimalna temperatura za skladištenje pripreme - od 2 do 8 stepeni Celzijusa. Čuvajte lijek u svim njegovim preporučuje oblika lijekova u suhim, zaštićeno od svjetla i nedostupni djeci.

rok trajanja

Za rektalnu supozitorija - 24 mjeseci.

Gel i mast - 12 mjeseci.

Oprez

Mnogi ljudi se pitaju da li postoje injekcije, kapi ili tablete Viferon. Odgovor na ovo pitanje u negativnom.

To se objašnjava činjenicom da molekula proteina, uzimajući u probavnog trakta, izloženi u njoj izložena raznim sekretorni tečnosti i enzimi, a budući da aktivni sastojak je Viferon IFN 2b protein, ove enzimi će imati sličan učinak na njega.

Tako je, recepcija interferona alfa u obliku tableta nije dao očekivane terapeutski učinak, i da će biti jednostavno nepraktično.

Što se tiče injekcija, na Viferon / u je ušla, kao u interferon dozi formi u stanju izazivanja ozbiljne neželjene reakcije u raznim organa i organskih sistema.

Razvijanje droga Viferon glavni cilj stručnjaka "Feron" kompanije je da se uspostavi siguran tretman za virusne infekcije u svim grupama pacijenata, uključujući i novorođenčad (uključujući preuranjene) i trudnice.

Stoga, potražite apoteke Viferon tablete ili injekcije - gubljenje vremena.

Često pacijenti imaju pitanja "Koja je razlika Viferon i Viferon-2?" Ili "Koje su razlike i Viferon Viferon-3?".

Viferon svijeće proizvode u četiri embodiments, koji se respektivno nazivaju Viferon-1, 2, 3 i 4. Oni se razlikuju u dozi od njihovih konstitutivnih IFN 2b.

Viferon-1 se koristi za liječenje djece do sedam godina i prevencija virusnih infekcija u trudnica, Viferon-2 - za djecu stariju od sedam i liječenje virusnih infekcija u trudnica, Viferon-3 koristi se za liječenje odraslih pacijenata, kao i virusnog hepatitisa djeca, Viferon-4 propisana je samo za odrasle.

Mreža često naći izjave koje Viferon, kao i druge droge interferon uzroka rak. Međutim, oni nemaju potvrdu. Poznato je da injekcija formulacije interferona izazvati razvoj velikog broja neželjenih reakcija. Za razliku od Viferon proizvodi u obliku supozitorija, masti i gel, tako da spada u sastav interferon se upija u kožu i sluzokože sa vrlo malim količinama.

analoga Viferon

Odgovara nivou kod ATC 4.:
 • Grippferon
 • Ingaron
 • Alfarekin
 • Laferon
 • PegIntron
 • Pegasys
 • blokada
 • interferon
 • Nazoferon
 • Infagel
 • IFN-EU Lipint
 • IFN-EU
 • IFN-Lipint
 • Altevir
 • algeron
 • Genferon Light
 • Genferon

Na zakazano kod doktora od droga (posebno ako je droga je skupa, kao što je, posebno, Viferon), većina pacijenata početi tražiti, što može zamijeniti to znači i da jeftinije kolegama.

Analoga svijeće Viferon - lekovi Vitaferon, Genferon, Laferobion, Laferon. Cijene ukrajinske kolege u ljekarnama, počevši od 46 dolara.

Najčešća pitanja kao "Što je bolje - Kipferon Ili Viferon "," Što je bolje - Grippferon ili Viferon? "ili"Anaferon ili Viferon - koji je bolji? ".

Pokušava da shvati razliku između tih lijekova, može se zaključiti da su svi oni imaju sličan farmakološki učinak. počasti viferona od anaferon je da je potonji je homeopatski lijek i dolazi u obliku sublingvalne tablete.

Kipferon, Proizvodi se u obliku supozitorija za rektalnu i vaginalnu primjenu. što se tiče Grippferon, se proizvodi u obliku kapi i sprej za nazalne primjene.

Odluka o tome koji od ovih lijekova treba biti dodijeljena u konkretnom slučaju, potrebno je doktor.

Viferon za djecu

Instrukcije za djecu za izazove Viferon dozvoljava upotrebu doza oblika lijeka u pedijatrijskih pacijenata. U ovom slučaju, mast, gel i čepići za djecu Viferon dopuskaestya propisati rođenja.

Za liječenje i prevencija virusnih infekcija djeca propisane svijeće Viferon Viferon-1 i-2, doza aktivne supstance u kojoj, odnosno, 150.000 i 500.000 IU.

Svijeće za djecu 150000 i 500000 IU se može davati u kombinaciji s antibakterijski droge (Npr, varičela, naročito kada se bolest javlja u teškim i prati izraženim simptomima intoksikacija tijelo i srednje pyoderma).

Primjena u Viferon uzročna tretman u kombinaciji sa kapima, djeca sa svijećama na temperature, tablete ili injekcije može smanjiti virusa u tijelu djeteta, da raskine viremije, kao i smanjiti rizik od raznih vrsta komplikacija i neželjenih reakcija.

Istraživanja su pokazala da intranazalna primjena u profilaktičke mast za bebe i malu djecu omogućava da se pripreme djecu za vrtiće. Sva djeca su tretirani grupi često bolestan, ali, u isto vrijeme, nakon prijema u vrtić, 41% njih ne razbole u prva tri i pol mjeseca.

Komentari o Candlelight Viferon za djecu ukazuju na to da se tokom vremena, protiv pozadini viferonoreabilitatsii sva djeca iz kontrolne grupe pokazuje smanjenje morbiditeta.

Koliko često možete staviti svijeće djecu?

U skladu sa standardnim režimom akutne respiratorne virusne bolesti Viferon postavljen u kompleksu terapije. stopu aplikacija nalazi se na pet do deset dana.

Po pravilu, pacijent uzima jedan ili dva predmeta svakih šest mjeseci ili godinu dana. Međutim, savjet o doktoru može biti češće, i njihovo ponavljanje.

Kada koristite narkomanije na stimulaciju endogenih interferona ne razvija.

Viferon tokom trudnoće

Mast i gel Viferon karakteriše niska sistemske adsorpcije, međutim, oba ova doza oblika su odobreni za upotrebu u trudna (U bilo kojoj fazi trudnoće) i dojilje.

Prijavite se za svijeće Viferon trudna To je omogućilo 14-tinedelnogo periodu. ali kada dojenje Svijeće se može koristiti bez ikakvih ograničenja.

propisane za beremenosti svijeće Viferon-2 u dozi od 500 000 IU. Preporučuje se da se svaki dan daju jedan, dva puta dnevno u pravilnim razmacima za deset dana. U narednih deset dana je dovoljno da uđe dva puta tjedno za jedan čepić dva puta dnevno.

Četiri tjedna potrebno je provesti preventivnu naravno.

Za profilaksu u trudnoća svijeće Viferon upravlja u dozi od 150 000 IU. Unesite ih jedan po jedan, dva puta dnevno za pet dana. Za profilaksu kurseve ponavlja svake četiri sedmice dok se beba rodi.

U principu, žene su ohrabreni da se liječi ginekološke infekcije čak i prilikom planiranja dijete da zatrudnite. S tim ciljem, po pravilu, koristi vaginalni čepići Genferon.

Postoji javlja prirodno pitanje, šta je bolje - Genferon ili Viferon? Za razliku od Viferon svijeće Genferon nije uveden u rektum, i u vagina, gluma nije sistemski i lokalno.

Na taj način, oni mogu biti efikasni (recenzija ukazuju na to da ponekad čak i bolje nego sa interferonom) za liječenje urogenitalne infekcije, ali kada lokalizaciju izvan seksualne sfere virusne infekcije propisani lijek ne preporučuje.

Komentari o viferon

Komentari o viferon i, posebno, odgovor od lekara o svijeće, uglavnom pozitivne. Lek u svim svojim formulacijama se široko koristi za liječenje odraslih i pedijatrijskih.

Mast i gel za djecu - to je efikasan tretman za virusne infekcije.

Komentari o Viferon masti, kao i gel dovodi do zaključka da ih treba koristiti za prevenciju ARI, SARS i gripa i kod odraslih i kod djece, jer to može spriječiti razne bolesti djetinjstvo i unaprijediti prirodne imuni sistem organizma.

Viferon također često koristi kao mast bradavica i mast papiloma.

Komentari o Candlelight Viferon djeca ukazuju na to da je agent dobro virusi, To olakšava tok bolesti, kao i smanjuje težinu toksične efekte koji se poštuju nakon gutanja antibiotici.

Komentari o Candlelight Viferon trudnoće elokventno o tome šta je droga - pravovremeno ambulante tijelo žene koja se priprema da postane majka.

imunitet trudna često oslabljen, i bilo infekcija može ozbiljno naškoditi bebi u razvoju. Viferon Isto se odnosi na kategoriju sigurnih lijekova, a ne samo ubija infekcija, ali i jača obranu organizma.

Cijena Viferon

Koliko je Viferon u Ukrajini?

Antivirusni svijeće za djecu Viferon-1 je od 113 UAH, svijeće Viferon 500.000 IU-2 mogu se kupiti u prosjeku od USD 170 po komadu, prosječna cijena supozitorija Viferon-3-227 UAH Viferon-4 može se kupiti za oko 410 UAH.

U ovom slučaju, kupite gel, mast za bradavice ili svijeće u apotekama u glavnom gradu može biti skuplji od, na primjer, u apotekama Harkovu.

Koliko je Viferon u Rusiji?

Cijena Viferon svijeće za djecu varira 200-320 rubalja, u zavisnosti od sadržaja aktivne supstance. Dakle, svijeće 150000 IU koštati oko 200-230 rubalja, a za djecu čepića s dozu IFN 2b 500 hiljada IU -. 300-320 rubalja.

Prosječna cijena svijeća Viferon 1000000 IU - 400-460 rubalja, cijena Viferon 3.000.000 ij - 732-805 rubalja.

Cijena gel Viferon počinje od 130 rubalja, cijena mast Viferon - od 137 rubalja.

U obliku tableta, kapi i rješenje lijek ne izdaje za injekciju.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea