DuranHedt.com

Sa nisko samopoštovanje će se boriti Celebrity

Sa nisko samopoštovanje će se boriti Celebrity

Britanski naučnici, svjetski poznat po svojim istraživanjima u raznim oblastima, ovaj put da smisli novi način za tretiranje nisko samopoštovanje kod adolescenata. ovo psihološki program će se graditi na činjenici da djece i adolescenata će pokazati svoje idole iz raznih oblasti, bez retuširanje i kompjuterska obrada, ona se uglavnom bavi zvijezdama estrade, glumci, pjevači i druge javne ličnosti.

Kako ste identifikovali psiholozi, fotografije osoba koje tinejdžera vidjeti u glossy magazinima, imaju negativan utjecaj na njihovu percepciju svog izgleda, izjednačavanje obrađene slike na standard ljepote. Kao rezultat toga, u razvoju kompleks inferiornosti i drugi psihološke abnormalnosti. Prema riječima stručnjaka, to je pravi slike zvezda bez šminke i Photoshopa, mogu pokazati pravi izgled, koji je bez sumnje pozitivan efekat na svoju percepciju.

Ovaj problem je prvi razgovarao britanskim zvaničnicima, rekavši da ljudi postaju žrtve masovnih medija, koji nameću nepostojeće standarde ljepote. Prema mišljenju stručnjaka, ova metoda može biti prava prilika da se riješi ovaj problem.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea