DuranHedt.com

Ono što formula je najbolje za zatvor?

Ono što formula je najbolje za zatvor

Cvijeće, čestitke, svečane muke i beskrajna sreća prethode izgled bebe u kući. Ali uzbuđenje prolazi i napada normalne svakodnevne rutine, noseći malo radosti i tuge. Bol u trbuhu, nestabilne stolice, nadutost u svakom trenutku bio i ostaje ključno pitanje djece do šest mjeseci. Posebno akutan je evidentno u novorođenčadi s umjetnom hranjenja. Izbor pravilne ishrane, koji spoj je najbolje za zatvor da pitkih je bolje za vašu bebu - pitanja koja zahtijevaju nadležni odluke nove roditelje.

Izbor hrane u borbi protiv opstipacijeNaravno, univerzalno sredstvo pogodno savršeno za sve, to je jednostavno nemoguće naći. Svako dijete ima individualne karakteristike organizma, a samim tim i moć da izabere treba da se zasniva na jednom od njih. Naravno, kada se problem opstipacije postaje relevantno i donosi bol i tugu klinac mama je potrebna stručna savjet dobar pedijatar. Ali savjet iskusnih i iskusni roditelji, takođe, ne treba zanemariti. U svakom slučaju, budite spremni za ono što će morati da izabere najbolji način ishrane eksperimenata i zapažanja. Ponekad to izaziva formula novorođenče zatvor "NAS 1" iz Nestle, iako, ako ga zamijeniti na dva hranjenja hrane prebiotici «Semper Bifidus», prilagođene za djecu sa dysbiosis i zatvor, a pozitivan rezultat neće dugo trajati. Prema statističkim podacima i povratne informacije o tome šta bolje mješavina sa zatvorom, kao što su olovo "Nestozhen" iz Nestle, fermentiranih mlijeka "Agusha-2», Nutrilon 1 OMNEO. Ali, ako se ne uklapaju vaše dijete iz bilo kojeg razloga, hraniti ga na one na koju je navikao. je jednostavno jedan ili dva puta dnevno kako bi ga zamijeniti sa «Semper Bifidus».

Razmotriti i druge opcije

Ponekad uzrok opstipacije ne leži u pogrešnom odabrana mješavina. Dogodi, roditelji zanemariti algoritam za njegovu pripremu, izazivajući neprijatne posledice. Ako dijete ima zatvor, podvaljivati ​​suho mješavina velike količine tekućine (30 ml umjesto koristi 40 ml). Osim toga, treba dati koprom vodichku čorba kamilice, Plantex, u prosjeku, oko 100-150 ml dnevno. Kada se dodaju u osnovne prehrambene mamac, ovisno o dobi, tip u svojoj ishrani jabuka šljiva sok od celuloze, jogurt i jogurt, nemasni sir sa seckanim sušenog voća, banane, zobene pahuljice. To povećava motilitet creva i stabilizuje stolicu bebe.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea