DuranHedt.com

Kada početak kolike kod beba?

Kada početak grčeva kod beba

Skoro svaki novorođenče u nekom trenutku počne Čolić. I roditelji trebaju imati na umu da to nije bolest, ali to je prirodna reakcija mrvice tijela za promjenu uvjeta postojanja. Iako kolike je, naravno, može isporučiti mnogo neugodnosti i iskustva, oni prolaze s vremenom. Dakle, pričajmo o isto kada početak kolike kod novorođenčadi jer se javljaju i kako se nositi s njima, u svakom mladom mamom, ako je potrebno, može imati njen stručni bebu pomoć.

Kada početak kolike?

Po pravilu, sa razmatranog problema s kojima se suočavaju roditelji djece od 2 - 3 tjedna starosti. I grčevima intenzitet postepeno povećava, a kod djece u dobi od 6 - 7. tjedna su posebno akutan. Međutim, nakon toga kolike početi postepeno umrijeti do 12 tjedana da se u potpunosti. To je, naravno, okvirni datumi, koji nisu tipični za svako dijete (na primjer, u nedonoščadi grčevi može početi kasnije). Međutim, ako imaju tu informaciju, vi ćete biti u mogućnosti da pravilno i pravovremeno odgovoriti na promjene u stanju djeteta i pružiti mu potrebnu pomoć.

Koje su kolike, i kako se manifestuju?

Ako uzmemo u obzir fenomen sa medicinskog aspekta, može se primijetiti da su grčevi se nazivaju specifičnim grčeva u crevima uzrokovan kvar tijela, kao i nadutost. Oni ne nose nikakav rizik za zdravlje djeteta, ali izazvati mu mnogo neugodnosti. Stoga, primijetiti da je vrlo lako vaše dijete pati od grčeva - grčevi uvijek imaju utjecaj na ponašanje djeteta.Najupečatljiviji znaci kolike:

  • Dijete iznenada i viče;
  • Oskudna lice mršti i vuče noge u stomaku;
  • Poremećeni san i režim ishrane (dijete mahnito tražeći grudi, ali onda je baca, plače od bolova, zaspao za dugo vremena i ne može spavati);
  • Dijete često polaze plinova, a ponekad i povećava i učestalost stolice.

Fokusirajte se na ove simptome na vrijeme shvatiti što vaša beba počela crijevnih grčeva, kao i da preduzme potrebne mjere kako bi se olakšalo njegovo stanje.

Kako pomoći novorođenče pati od grčeva u crevima?

Sada kada znate da su i kada je početak grčeva kod beba, to je vrijeme da se razgovara o najefikasnijih načina za borbu protiv ovog fenomena. Na kraju krajeva, pažljivi roditelji ne mogu, ako ne u potpunosti spasiti dijete od grčeva, ili barem ublažiti njeno stanje i smanjiti intenzitet bola. A za to je potrebno:

  1. Da nahrani dijete. Ako je vaša beba doji, pobrinite se da je čvrsto uzima bradavicu i progutati vazduha tokom obroka. Ako se beba hrani mješavinom boce, budite sigurni da odaberete za nju dobro bradavice - jedan koji bi spriječio zraka od ulaska u jednjak.
  2. Redovno polažu mrvice na svom stomaku (poželjno učiniti prije hranjenja). A onda, okrećući ga preko leđa, lagano gladeći stomak rukom, kako se kreće kazaljke na satu.
  3. pusti mrvice mogućnost podrigivanje (otpuštanje zraka koji se proguta), nakon svakog obroka. Da biste to učinili, morate držati bebu u uspravnom položaju, lagano potapšao po leđima, ako je samo deset minuta.
  4. Kupiti u apoteci specijalni koprom vode ili komorača čaj, i redovito daje vašem djetetu piće pripremljen u skladu s uputama. Ova sredstva se koriste za borbu protiv kolike kod beba čak i naše majke i bake, i zato što su među najefikasnije i sigurno.
  5. Ako je dijete previše pati od grčeva, kupiti poseban pare-cijevi i lagano ga koristiti za ublažavanje stanje i dalje. Međutim, zapamtite da je ova metoda u svakom slučaju ne bi trebalo da bude zlostavljano, zato što mogu ozlijediti svoju bebu.

I, naravno, suočeni sa infantilne kolike, u svakom slučaju, ne očajavajte ili panike. Zapamtite, ovo je sasvim prirodno stanje, koja je uočena u 70% potpuno zdrave djece, a samo budite strpljivi.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea