DuranHedt.com

Teške menstruacije

teške menstruacije

menstrualnog ciklusa žena u nekim slučajevima, u pratnji raznih poremećaja. A jedan od takvih povreda - krvarenje tokom menstruacije, koji u medicini se zove menoragija.

Kako radi teške menstruacije?

Ako vaš period je vrlo obilna, moguće je da se sumnja na razvoj određenih poremećaja kod žena. Međutim, imajte na umu da menstruacija svaka žena razlikuju u trajanju i obimu emisija. Međutim, ako žena menstruacija nije završen u roku od sedam dana, au prva dva ili tri dana, obilna u tolikoj mjeri da je žena mijenja higijenu jednom svakih 1-2 sata non-stop, ne postoji razlog da se govoriti o patološki obilnu menstruaciju .

Produžena menstruacija treba upozoriti u slučaju da je manje od tri sedmice prošlo Mezhuyev njih. O kršenju žensko telo je pojava sekreta sa akutnim ugrušaka, pojava krvarenja između perioda. To nije norma, ako teška razdoblja čelika, a time i izraz bola. Obiluje prvom periodu može doći do djevojke.

Zašto se manifestuje obilan menstruacije?

Priroda menstruacije i iznos od krvarenja ovisi o mnogo faktora koji utiču na stanje ženskog organizma. Jačinu zvuka praznina mijenja u pubertetu. Rijetko posmatra izobilju prvom periodu, a kasnije se može povećati iznos od krvarenja.

Broj pražnjenja nastaju utjecati maternice kontraktilnost. Ako je sloj materice je loše smanjen, onda je ovo odgovor na pitanje, zašto je to vrlo izobilju mjesečno pojaviti kod žena.

Obilnog krvarenja tokom menstruacijematerice kontraktilnost može pogoršati zbog pojave na zidovima mioma, zbog urođene slabosti mišića, razvoj upalnih procesa. Često vrlo obilno idu razdoblja u žena koje su bile organizam teških fizičkih napora. Ponekad vrlo jake menstruacije javlja nakon žena neko vrijeme pridržavali vrlo stroga dijeta.

Krvarenje i vrlo bolne menstruacije i da se pojavi na pozadini drugih bolesti :. Srčane mane, gastrointestinalne bolesti, itd Čak je konstanta sedentarni način života može kasnije dovesti do toga da žena ima ima u izobilju mjesečno.

Značajne promjene u načinu života ili zdravlja može utjecati na prirodu menstruacije zbog promjena u hormonska ravnoteža. Mjesečna su u izobilju nakon rođenje, nakon čišćenja, sa srodnim abortus ili bolesti. Ono što se događa je nakon doživljenog stresa zbog stalnih nedostatak sna i hroničnog umora.

Ako žena ima veoma teška razdoblja sa ugrušaka, može biti u pratnji mučnina, vrtoglavica. Vrlo teška razdoblja sa ugrušaka, obično je bolan: jaka bol u trbuhu, postoji generalno slabljenje organizma. Zbog nelagode i opće prostracije obilne menstruacije zgrušane znatno smanjuje opće kvalitete života. Žena može za nekoliko dana da se osjećaju bolesno i slomljena. U ovom stanju, obratite se lekaru, koji će imenovati potrebna istraživanja i pogledati u dobijanje fotografija i analizu podataka, propisati liječenje.

Utvrditi uzroke teške menstruacije ne može biti bez detaljnog pregleda. Obratite lekaru kako bi se utvrdilo zašto je u izobilju mjesečno javljaju kod žena, neophodno je u konkretnom slučaju ozbiljne simptome. Konkretno, budite sigurni da se identifikuju uzroke produženog menstrualnog ciklusa, ako je mjesec značajno uticati na sliku života žene ometati moj rad i rade važne stvari.

Ako mjesečno značajno uticati na dobrobit žene, nanošenje teških vrtoglavica ili slabost, umor, konsultacije sa specijalistom je bolje da ne odlaže. Nakon svih uzroka teške menstruacije često povezuje sa vrlo ozbiljna bolest - oni se mogu pojaviti na miom uterusa, u endometrija polipi, u hormonskog disbalansa i dr. Sve ove bolesti zahtevaju hitno liječenje.

produžene menstruacijeVrlo često teške menstruacije je u direktnoj vezi sa bolesti ženskog reproduktivnog sistema. Produžena i teška razdoblja mogu se javiti u vezi sa prijemom žena kontraceptiva. Ovi lijekovi uzrokuju hormonalne neravnoteže organizma, što dovodi do promjene u prirodi menstruacije.

Oštrim promjene u proizvodnji hormona kod žena povezana teške menstruacije, nakon abortusa. Osim toga, u procesu abortus traume se događa dubokih slojeva tkiva materice. Ako te periodi se javljaju u prvom mjesecu nakon medicinske abortus ili nakon kirurških abortusa, to je stanje pranja žene biti povezana sa upalni proces i dalje na etiketi ploda ili placente. Kada takvih simptoma treba odmah se obratite ginekologu. Također, teške menstruacije nakon abortusa može biti povezana sa nedostatkom željeza anemije. Po pravilu, teška razdoblja su zabilježene u prvom ciklusu nakon pobačaja. Kasnije, postoji normalizacije menstrualnog ciklusa.

Uprkos činjenici da su slučajevi nastavka menstruacije u periodu kada je došlo koncepcija, česte, teška razdoblja trudnoće nisu norma. Obiluje periodi mogu biti simptom početka pobačaja. Često je težak menstruacija u žena sa propustili abortus. Ovaj fenomen može odražavati činjenicu da je u utrobi i dalje postoje komada voća. Dakle, da se odloži žalbu doktora u ovom slučaju je nemoguće.Ako krvarenje počinje u vanmaterične trudnoće, ovaj simptom je uzrok za neposrednu tretman kod doktora. Jer krvarenje može biti opasna po život.

Hormonski poremećaji mogu se javiti kod žena u periodu menstrualnog ciklusa, kao i kod žena u menopauzi. U tom slučaju se može desiti povremeno izobilju mjesečno.

Osim navedenih razloga duge i teške menstruacije su moguće u žena koje razvijaju mioma, polipa u cerviks. U upalnih bolesti ženskih genitalnih organa pogoršava svoju funkciju, tako da s vremenom postoji obilna menstruacija. U onkologiji ženski genitalije teški periodi su često jedan od simptoma ovog stanja.

Teške menstruacije - karakterističan problem za žene koje pate od problema sa zgrušavanje krvi.

Vrlo često prirodu menstruacije u žena mijenja nakon porođaja. Obiluje mjesec dana nakon porođaja se često posmatra odmah nakon početka oporavka menstrualnog ciklusa. Najčešće, činjenica da su menstruacije su postali bogatiji, slaviti one žene koje su opstruirali rad, carski rez. Heavy menstruacija nakon poroda je obično privremena. Postepeno, u normalnim hormonalni balans žene, nedostatak minerala i vitamina, kao i stanje u toku menstruacije vrati u normalu. Tokom prvih mjeseci nakon carskog reza ili nakon normalnog roka isporuke, koji je trajao više od sedam dana se smatra normalnim opciju. Ipak, žena koja je u pitanju preventivne preglede kod ginekologa nakon rođenja, obavezno mora reći specijalista o prirodi i karakteristike menstruacije.

Kako da biste dobili osloboditi od teškog perioda?

Jastučići i tamponi na teške menstruacijeŽene koje pate od teških menstruacije, treba slijediti određene smjernice u cilju poboljšanja stanja. Ako te i produžena razdoblja izazvati osjećaj znatan nelagodnosti i slabosti, kako tretirati obilnu menstruaciju, obavijestiti liječnika. Ponekad je preporučljivo potrajati hemostaze teške menstruacije. Ali ove droge, i drugih droga tijekom teške menstruacije se može uzeti samo nakon odobrenja od strane specijalista.

Žene koje su proslavili ovaj simptom treba da znaju šta da radim ako postoji veća menstruacija za nekoliko ciklusa. Važno je da se obezbedi i psihičkog i fizičkog odmora za period od teške menstruacije. Ako je žena u tim danima će se aktivno bave sportom ili preživjeti ozbiljan stres, da joj se stanje može pogoršati, i menstruacija će trajati i duže.

Postavlja se pitanje kako smanjiti težak period, možete postaviti i specijalista. Tipično, ginekolozi savjetuju pored druge lijekove uzeti vitamina C, jer ima jačanje učinak na vaskularnog zida. Osim pozitivnog utjecaja na položaj žena ima recepciju folna kiselina, vitamin B12, preparate željeza.

Postoje neke smjernice tradicionalne medicine koji rade, jedu obilne mjesečno negativno utjecati na kvalitetu žena života. Na primjer, količina krvi izgubila vrijeme menstruacije žena se smanjuje ako se ovih dana piti manje tekućine. Bol tokom menstruacije može biti neznatno smanjen ako se primeni na donjem trbuhu hladno.

Načina da se zaustavi teška perioduNa šta da se zaustavi teška menstruacije, možete naučiti čitajući receptima biljnih decoctions i infuzije. Poremećaja u menstrualnom ciklusu, kao i obilnog krvarenja eliminirati decoctions nevena, stolisnika, pastirsku torbicu, konjski rep. Od ovih biljaka možete napraviti čaj koji bi trebao biti pijan dva puta dnevno nekoliko dana prije menstruacije. Tea jednake proporcije ovih biljaka treba pour kipuće vode i uliti za deset minuta.

Djelotvoran pravni lijek za obilnu menstruaciju je infuzija sjemenke lana. Kada teške menstruacije nakon carskog reza mogu koristiti infuzija slatke djeteline droga, alkohol infuzije kore Viburnum.

Pružiti visoko kvalitetne prevencije teške menstruacije, žena treba biti siguran da se u ishrani kao trendi više namirnice bogate vitaminom C, vitamina B12, željeza, folne kiseline. Ne možete preterate sa radom fizički, treba izbjegavati ozbiljne emocionalne preopterećenja.

Menstrualni ciklus kod žena se može podijeliti u trenutku kada je dramatično mijenja klimatske zone. Na prvom sumnje na razvoj bolesti genitalnih organa žena, treba odmah biti pregledan od strane zdravstvene ustanove.

Kada obilnu menstruaciju je bolje da se isključi upotreba kafe, ne pušim ovih dana.

U slučaju dužeg obilnu menstruaciju u žena obilježen nedostatak željeza u organizmu, što izaziva slabost, otežano disanje, pospanost, loše raspoloženje. Pati izgled žena. Takvo stanje najčešće viđen u mladim majkama nakon porođaja. Vraćanje normalnog nivoa željeza u organizmu može biti najefikasnije primanjem željeza suplementacije.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea