DuranHedt.com

Kože i alergijski testovi

To uključuje posebne dijagnostičke metode istraživanja kako bi se identificirati alergen koji je uzrokovao bolest. Proizvela je veliki broj širok spektar alergena priprema za takve uzorke. Među njima preparata iz polen različitih trava, drveća i drugih biljaka iz perut i dlake kućnih ljubimaca i alergene, napravljen od posebno tretiranih kućnu prašinu. Rabljeni droge iz različitih vrsta gljiva (nalazi se tapeciranog namještaja i drugih predmeta za domaćinstvo okružuju osoba) pluralnosti takozvane industrijske alergeni i alergene hrane i bakterija.

Uzorak je provedena na sljedeći način: Rješenje alergena ili nakapyvayut na prethodno napravio ogrebotinu na ruci, bilo pomoću šprica ubrizgava intradermalno na unutrašnje površine podlaktice. Ako postoji preosjetljivost na bilo koji alergen, ogrebotine na licu mjesta kroz 15- 20 min crvenilo i oticanje pojaviti lokalnih manifestacija alergijske reakcije. Obično stavi uzorak sa 15-20 alergena istovremeno.

Kontraindikacije:

Načinu utvrđivanja alergije kože testova ima brojne kontraindikacije. Tako da je ova metoda istrage se ne može dodijeliti sljedeće grupe pacijenata:

-  onih sa istorijom anafilaktičkog šoka nisu uočeni;

- bolesnika sa akutnom pogoršanje alergijskih bolesti, kao i hroničnih bolesti, uključujući psihijatrijskih i neuroloških poremećaja;

- trudnice i dojilje;

- pacijenata koji su prošli dugoročna hormonska terapija.

Isti metod kože testova alergija se ne preporučuju za starije osobe starije od 60 godina.

U formulisanju testiranje alergije na koži može biti da je barem jedan od njih će dati ozbiljne alergijske reakcije?

Naravno, uvođenje alergena u dijagnostičke svrhe može razviti gotovo svaku alergijsku reakciju. Stoga, proizvodnja kožnih testova obavlja medicinsko osoblje samo pod uvjetima koji dozvoljavaju, ako je potrebno, osigurati ispitanik medicinske njege je potrebno za hitne slučajeve.

I alergičan uzorke kože vršena različitim koncentracijama istog alergena. Šta radi za dijagnozu?

Proučavanje reakcije na koži u nekim slučajevima nije ograničena na uspostavljanje alergena na koje pacijent ima osjetljivost. Često je potrebno znati stepen osjetljivosti. Stoga, stavite alergijski testovi sa alergenima različitim razrjeđenjima. Treba naglasiti da je u posljednjih nekoliko godina država alergijskih antitijela direktno studirao u krvi pacijenta.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea