DuranHedt.com

Alergije u djece mlađe od jedne godine - liječenje i prevencija

24

Alergija - reakcija imunog sistema na bilo koji vanjski stimulans. A tu su alergeni, iritansi u prvoj godini života beba može biti mase: od prašine u domaćinstvu i životinjsku dlaku na prehrambene aditive, uključujući i formulu novorođenčadi, a prvi čvrstu hranu. Spriječiti pojavu alergija je gotovo nemoguće, jer se može javiti čak u zraku .... Da budemo precizniji - na neke komponente uključene u svom sastavu (polen određenog bilja, plijesni spore, aktivne hemikalije biljka emisije, itd.) Zbog toga je vrlo važno znati simptome alergije i vremena da odgovori na svoje manifestacije.

Vrste i uzroci alergija

Alergija u djece može biti kongenitalna ili stečena.

Kongenitalna - to ovisi o osjetljivosti organizma na atipičan manifestacije reakcije na određene supstance utvrđenim na genetskom nivou. To jest, ako je jedan od roditelja dijete - alergijske, zatim velika vjerovatnoća alergije će se i dijete ispoljava (ako to nije nužno uzrok je jedno te isto stimulans).

Pojava stečenih alergije ne ovisi samo o prisutnosti alergena u okruženju djeteta, ali i na razvoj fetusa (majke ishrana u trudnoći, nivo zaštite životne sredine u ovom području, droga je uzimala, itd).

simptome alergije

  • manifestacije na koži (dijateza, dermatitis, urtikarija, ekcem);
  • svrbež;
  • Ojačana kidanje;
  • upala nosne sluznice sekreta (rinitis);
  • tumorskog tkiva, izloženi alergen;
  • kašalj, kihanje;
  • alergijske astme;
  • rijetko - gastrointestinalne reakcije (proljev, grčeve, kolike, povraćanje).

Prvi znak alergije - "crveni obrazi" i druge osip na koži, za koje roditelji trebaju odmah obratiti pažnju i akciju. Dijateza ima dva oblika: atopijskog (sušenje kože) ili ekcema (kože vlaženje).

25

Alergije u djece mlađe od jedne godine: liječenje i prevencija

Dječje alergije je mnogo lakše spriječiti nego liječiti dugo i teško, ograničavajući dijete na mnogo načina. I to majka treba slijediti preporuke doktora za vrijeme trudnoće i dojenja se ne konzumiraju potencijalno alergenih proizvoda (med, agrumi, jagode, orasi, čokolada, kava, itd), Više šetnja na svježem zraku i ne biti nervozan. Za prvi hranjenja složili sa doktorom za odabir proizvoda i upravlja u ishrani u slijedu predložio pedijatra.Ako ste već otkrivena alergija u djece mlađe od jedne godine, liječenje treba započeti odmah. Osim toga, terapija treba integrisati:

1) Prepoznati i ukloniti supstanca-alergena

Najčešće izazivaju alergije kod djece hrane. Vaš lekar će biti lakše identificirati alergen, ako se sprovede "hrana" dnevnik u kojem se zapiše sve što je pojeo beba (i mama ako dojenja). Ako dijete pokazuje znake prehlade (curenje iz nosa, kihanje, kašalj) bez temperature i gore nakon hodanje - najverovatnije je u pitanju polenske groznice. Ako definišemo stimulans ne može biti - doktor može propisati ponašanje alergije testove.

2) Cure manifestacije

Tretman za dijete utvrđuje alergolog, dijetetičar ili liječnika, u strogo individualnoj osnovi, što ovisi o vrsti alergena i progresiju bolesti. Obično, to je - strogoj dijeti, desenzitizaciju agenti, adsorbensi, uzimanje antihistaminika.

3) Spriječiti kontakt.

Znajući da može izazvati alergije, treba ograničiti kontakt djeteta sa potencijalnim iritanse.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea