DuranHedt.com

Poljubac za alergije

Skoro svaki uboda insekta kad izdvaja otrova da je ljudsko tijelo često alergena. Ali teške posljedice uboda insekta kod ljudi se razvijaju samo u slučaju ako je ugrizla na alergiju supstanca, to jest, kada je otrov proizvodi antitijela. Alergije se mogu pojaviti u bilo ugriza, obično peckanje insekata (pčele, ose, stršljena ...) i rijetke - insekata krvopija (buve, komarci ...).

Uzroci alergije na insekata ujeda

Glavni razlog - genetsku predispoziciju za alergije, pa čak i pojavu senzibilizacije, odnosno izražavanja i aktiviranje alergijske nastroennosi doprinose loše životne sredine, poremećaji u ishrani (boje, arome, karcinogenima ...), neke interne bolesti.

Simptomi alergije na insekata ujeda

Alergijske reakcije na ujed insekta pojavljuje većina odmah, barem - u roku od minute i sate. Normalno, to jest, u odsustvu alergije na ubod insekta stranice mogu se javiti oteklina, crvenilo, uboda uzrok svraba, ali ovi simptomi ubrzo donijeti sami. Ovi simptomi se objasniti utjecajem insekata otrova, kao i činjenica da je tijelo se bori s njim bez davanja otrov dalje prodire u krv, ali ne i alergični na otrov. U prisustvu alergije reakcije organizma na ubod je mnogo više nasilan i nije ograničeno na lokalne karakteristike.

uboda komaraca u odraslih osoba sa alergijom Mosquito manifest mali otok uboda, svrab, koji su već sutradan. Kod djece, često je mnogo burne reakcije - crvenilo ugriza opsežne, teška oteklina koja ne jenjava već dugo vremena - do nekoliko dana, svrbi, što dovodi do grebanja i pojave pristupanja infekcije. U odrasloj dobi alergija često i dalje postoji, ali poraz je manje obimna.

Alergičan na komarce ugrize dijete

Alergičan na komarce ugrize dijete

Alergičan na komarce ugrize dijete

Alergičan na uboda komaraca u odraslih

Alergičan na uboda komaraca u odraslih

Osim lokalne reakcije na mjestu ugriza u obliku oteklina, oticanje, crvenilo se može pojaviti zajednička reakcija - osip, slabost, groznica, brz ali slab puls, lice može žaliti da nema zraka, disanje postaje češće i povremena, može pasti krvni pritisak. Tipično, simptomi povećanje težine brzo i tako da je veoma važno da se brzo pružanje prve pomoći žrtvi. Razvoj alergije mogu izazvati angioneurotski edem (oticanje grla i pluća spazam) i anafilaktički šok, a kao rezultat toga, bez hitne medicinske pomoći biti smrtonosan.angioedem

angioedem

Često uboda nekoliko velikih insekata mogu izazvati ozbiljne toksično dejstvo, čak i ako osoba nije alergična na otrov.

Pažnja, krv-sisa insekata, kao što su komarci, mogu biti nosioci nekih zaraznih bolesti: groznica zapadnog Nila, Karelian groznica i tako dalje. Ne miješajte svoje simptome sa alergije, to može biti smrtonosna.

Dijagnoza alergije na insekata ujeda

Često sam čovjek kaže, ono što ga ugrize insekata, i čiji otrov je bio uzrok alergijske reakcije, ali ponekad je potrebno razumjeti doktora. Stoga, kada je ubod pčele u središtu lezije obično vidi ubode, ose i stršljeni ne ostavljaju ubod. Sa razvojem alergije na mrava ili komarca grize često više. Alergen potvrdio kožni test-alergijske.

Prva pomoć i liječenje alergije na insekata ujeda

potrebno je prvo pomoći odmah dostaviti nakon ugriza i odmah potražiti medicinsku pomoć. Kada ubod pčele stinger je potrebno da se povuku sa pincetom, on je povezan sa pčela otrov žlijezde i emituje otrov u krvi, čak i kada su otišli najviše pčela.

U ugriza epinefrin daju u dozi od 10 mg / kg (maksimalno - do 0,3 mg) da uspori širenje otrova u cijelom tijelu. Će staviti zalogaj primijeniti hladan (leda i vode). Prednizolon intramuskularno u dozi od 2 mg / kg tjelesne težine. Prednizolon smanjuje manifestacija alergije, kao što antagonizira histamin, što je glavni uzrok simptoma alergijske reakcije. Ako je zalogaj na ekstremiteta (ruke ili noge), i potrebnih lijekova pri ruci ne primjenjuje zavoj da se smanji dotok krvi u udovima i da spriječi otrov širi kroz tijelo. Međutim, to bi trebalo biti učinjeno s oprezom, kao da primjenjuje nepravilno zavoj, to može uzrokovati probleme s tkiva ekstremiteta hrane i dovesti do smrti tih tkiva. Zavoj treba potpuno preklapaju u krvotok iz oba udova, iu njemu, pa ako niste ranije učinjeno, nije potrebno eksperimentirati. Treba odmah pozvati hitnu pomoć.

U blagom manifestacija alergije (npr uboda komaraca) koriste preparate koji imaju umirujuće - Fenistil gel, ili bilo sprejevi i masti koje sadrže pantenol (pantenol sprej, depantenol, pantenol plus i drugi). Hormonski tip mast Advantan samo na recept, s obzirom da masti imaju ozbiljne kontraindikacije i ograničenja za primjenu.

Nakon što je olakšanje akutnih proces može provesti alergen-specifična imunoterapija je jedini tretman za alergije, a ne simptome.

Prevencija alergiju na insekata ujeda

Kao što je u liječenju bilo alergije, u ovom slučaju važno je zaštititi osobu od prijeteći mu alergen, to je da se izbjegne kontakt sa insekata. Ako se potvrdi alergija, i izbjegavati kontakt jednostavno neće uspjeti, potrebno je prethodno da prođe profilaktičko liječenje antihistaminicima, koji će odabrati za vas doktor je alergolog.

Sa njima je uvijek potrebno imati prvu pomoć protivoshokovym. pribor za prvu pomoć anti-šok treba da sadrži nekoliko šprica, adrenalin i prednizolon.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea