DuranHedt.com

Poljubac za alergije

poljubac za alergije

Alergije na ubode insekata - to imuni odgovor, koja se javlja u ujeda ili insekata ubod, ali isto tako može doći do u kontaktu sa insektima. Obično, ugriz komarca, komaraca, osa, pčela ili izazvati lokalne reakcije u obliku edem, crvenilo, spaljivanje, koji nestaju nakon nekog vremena. Ali, ako osoba pati alergije, ugriz ili kontakt sa insektima može izazvati ozbiljne alergijske reakcije.

Takve alergijske reakcije na ubode insekata, ne previše često javljaju, ali oni mogu vrlo brzo utjecati na unutrašnje organe, što dovodi do anafilaktički šok, koja je opasna po život.

Najopasniji alergena ove serije je otrov pčele i ose. Važno je napomenuti da je jedan od pet, dijete izdržali alergijske reakcije na ubode insekata, kao alergija pati za cijeli život.

Znakovi alergije na insekata ujeda

Svaka osoba ima uboda insekta manifestira se na različite načine. Danas izdvojiti 3 vrste reakcija - umjeren, lokalne i oštar alergijske reakcije.

Blage alergijske reakcije na ugriza insekta oticanje se očituje u ugriza, pojava bol ili peckanje, jak svrab na mjestu ujeda. Tipično, nakon nekoliko dana otok i svrab Subside.Lokalna alergijska reakcija može biti vrlo opasno ako osoba insekt ubode u ustima ili grlu. To može dovesti ne samo na fizički izgled urtikarija, ali i do naglog pada krvnog pritiska, oticanje grla, otežano disanje i gutanje, mučnina i povraćanje. Posebno je opasno je stanje za starije osobe zbog mogućnosti ugušenje od angioedem, što može dovesti do smrti.

Akutne alergijske reakcije (anafilaksija) obično se javlja u roku od 10-20 minuta nakon ugriza i traje do 4 sata. Ranije jasno je, teže tokove. Na primjer, ako je reakcija dogodila u roku od nekoliko minuta nakon ugriza, gotovo 40% slučajeva to dovodi do smrti.

Glavni znakovi alergije na insekata uboda može se opisati na sljedeći način: to je pojava košnica, ponekad po celom telu, otežano disanje, nedostatak daha, oštar pad krvnog pritiska, vrtoglavica, gubitak svesti, ujeda otoka, pojavu anksioznosti. Takve reakcije se javljaju rijetko, ali zahtijevaju hitnu medicinsku pomoć, jer može dovesti do smrt.

Tretman alergiju na insekata ujeda

Obično alergičan na ubode insekata tretiraju administracija epinefrina (epinefrin), Koji je u stanju da spriječi razvoj teške alergijske reakcije. takođe alergolog može odrediti kapaljkom ili liječenje kisikom sesije. Ljudi koji su skloni alergijama, uvijek biste trebali nositi set za hitnu medicinsku pomoć, koji će vam pomoći da odaberete doktora. Insekata je potrebno u što kraćem roku zavoj za 20 minuta. iznad ugriza, izvadite žalac i stisni otrov insekata, pričvršćen na mjesto ugriza hladnog ili umirujuće mast (hidrokortizon kremu) Deponovani na sterilnim, uzeti antihistaminik, npr izoprenalin pod jezik. Korištenje epinefrina odlučuje individualno u zavisnosti od težine alergijskih reakcija. Prije opasne sezone možete provesti liječenje alergije na insekata ubode naravno antihistaminika, propisuje liječnik.

Prevencija alergiju na insekata ujeda

Ako ste skloni alergijske reakcije na ubode insekata, a zatim uzeti sljedeće mjere opreza: ne koristite kozmetika sa slatkim aromama (šamponi, kreme, parfemi), kao privlače insekte, insekti pokušati izbjeći gužve mesta i nositi odjeću koja što manje otvorenim površinama tijela ostaviti.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea