DuranHedt.com

Kako prepoznati razvoj alergije na hranu kod djeteta?

31

Rumeni obrazi dijete oduševljeno i dodiruje njegove roditelje i brojne rodbine. Neto osjetljivu kožu je pokazatelj pravilne ishrane i zdravlje djeteta. Ali ne manje od 40% djece pati od svih vrsta alergijskih reakcija koje se manifestuju osip na licu i tijelu, otok i druge simptome. Jedan od najčešćih alergija se smatra hranom. Njena izdaja je da može izazvati čak i najsigurniji (na prvi pogled) i potrebnih proizvoda u ishrani.

Upozorenje: Opasnost blizu!

Sa hranom dijete dobije sve što je potrebno za njegov rast i razvoj. Ali bilo koji proizvod može postati alergen. Nešto što ne donosi nikakvu štetu jedno dijete, će izazvati burne reakcije iz drugog. Neka djeca reagiraju čak i na ove alergijske hrane kao što su riža, zobene pahuljice, zelene jabuke. Pedijatri slučajevi alergije na hranu za majčino mlijeko više puta napomenuo.

Smatra se da su djeca čije su majke u trudnoći zlostavljao med, čokolada, jaja, predodređen da postane "alergičan" od rođenja. Ove bebe su rođene sa raznim osip, previše isušuju kožu ili obrnuto, natopljena. Često, to se zove alergije na hranu dijateza, njegove varijante mogu biti atopijskog dermatitisa i ekcema. Kožne manifestacije u kombinaciji sa velikim brojem drugih simptoma:

  • gastrointestinalni poremećaji (povraćanje, podrigivanje, proljev, nadutost);
  • Respiratornih problema (curenje iz nosa, kašalj).

Ako udario kožu, i probavnog i respiratornog sistema za vrijeme izdržavanja alarme, onda se dijete mora biti hitno hospitaliziran.

Identifikacija alergija i alergena32Najčešće alergijske osipe pojaviti dok kucate u ishrani beba novih proizvoda: voća, povrća, ribe. Roditelji bi trebali nadgledati kako tijelo djeteta opaža "inovacija". Doktori preporučujemo čak voditi poseban dnevnik hrane, u kojem se navodi kako i kada da nahrani bebu, pojavila nakon ove neprijatne simptome. Čak i bez stručnjak, moja majka će biti u mogućnosti da brzo shvate šta je izazvalo osip i svrab.

Starija djeca mogu pomoći u identifikaciji alergenom laboratorijske studije. Postoji nekoliko načina.

  • Eliminacije testova. Njihova suština je da hrane za bebe za nekoliko tjedana potpuno eliminira sve namirnice koje mogu izazvati alergijske reakcije. Nakon određenog perioda oni polako, jedan po jedan, ponovo ušla. Ovo omogućava doktoru da identifikuje proizvod, koji odgovara na tijelo.
  • Krvi test. Test određuje količinu imunoglobulina, koji je odgovoran za alergijsku reakciju na određeni alergen.

pravilnu ishranu

Ako je doktor potvrdio prisustvo djeteta alergije na hranu, potrebno je prilagoditi svoju dijetu eliminacijom namirnica alergena. Ako beba je osjetljiv na novorođenče formulu, potrebno je da ih zamijeni sa mješavine na osnovi sojino mleko. Strogo pridržavanje hranjenje režim (volumen, vremenski intervali između obroka) će vam pomoći ako ne riješi alergija na hranu, možete smanjiti svoj izgled.

Čak i doktori preporučuju da se bolje pogleda, iz koju hranu dijete odbija najviše žestoko. Moguće je da su uzrok alergije. Bilo je slučajeva kada prisilno skormlennye "koristan" ili griz kaša, plodovi mora ili raženi kruh zove angioedem i anafilaktički šok.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea