DuranHedt.com

Kako da biste dobili osloboditi od žuljeva?

Kako da biste dobili osloboditi od žuljeva?

žuljeva na nogama - što je vrlo česta pojava u našim životima, pružajući njegovo prisustvo je vrlo bolno i neugodno. Mali komad kože na petama i prstima, a što može biti prilično veliki uticaj? Ali, prije nego što s obzirom na načine da riješi žuljeva, morate shvatiti šta se bavimo, odnosno, kakav kukuruza, mi smo zabrinuti.

vrste žitarica

žuljeva su suvo, tj vjekovnog, i mekan ili "mokro", kako ih zovu. Soft predstavljaju pečat kože sa akumulacijama tekućine. Oni nastaju zbog trenja i pritiska za određenog vremena, na primer, kada nosi novi par cipela. U ovom slučaju, preporučuje se da pregleda cipele i budite sigurni da uklonite uzrok plikovi jer kao meka žitarica na kraju mijenjaju svoje "status", tj postati suha, tretman koji će zahtijevati dodatni napor i malo vremena.

kurje oči - gušće zadebljanje kože, ima "core" ili "kičme", ide duboko u kožu. Se formiraju na prste, pete, stopala, usled dugotrajnog pritiska ili trenja cipele. Ovaj kukuruz je u stanju da izaziva jaku bol pri svakom koraku.

tretman kukuruza

tretman mekan ili "mokro" kurjih očiju mora biti učinjeno kao tretman za manje rane ili smanjenja, odnosno, pomoću rješenja antibakterijskih i baktericidno gips. Neki savjetuju da se probije takve plikove iglom, ali je bolje da to ne radi, jer visok rizik od ulaska u infekcije rane.

za liječenje suvo žuljeva može se koristiti u kukuruzu žbuke salicilna kiselina, mogu se kupiti u svakoj apoteci. Potrebno je da se smanji gips odgovarajuće veličine, prethodno oprati noge i obrisao suho, a zatim ljepilo patch. Postupak se ponavlja barem 3-4 puta. Često, suhe kukuruz hirurški ukloniti laserske zrake. Sada ovaj postupak se može odvijati u bilo Salonu ljepote.

Metode tradicionalne medicine za liječenje suhe žuljeva

Šta ćemo tretirati ponude bolest ljudi lijek?Kako da biste dobili osloboditi od žuljeva?kukuruz moguće u paru. To će zahtijevati kurs sapuna-soda kupke od 8-10 procedura. Za svaki postupak zahtijeva sode bikarbone rastvorene u vodi po stopi od 1 žličica prah u 1 litru vode. Uronite rezultiralo rješenje stopala za 15-20 minuta, a zatim je potrebno trljati četkom grube kože sapunom ili plavac. Ispiranja, osušite peškirom da obriše noge i uzrokuje hranjiva krema.

Prije odlaska u krevet nakon parenje kukuruza i da napravite koru limun s pulpom. Nakon 3-4 takvih postupaka potrebno je ponoviti postupak i pušio nježno ukloniti kalusa.

Umjesto toga možete koristiti svježi limun budala crnogoričnim drvo, pričvršćivanje gips. Zamjena guma proizvesti 1 puta dnevno za 2 dana, a nakon toga se skine kukuruz, njegova pre-pari.

Za više informacija hronični žuljeva koristiti aloja. Za ovaj dio pažljivo oprati list aloe i svježe cut uz cut nanosi na željeni dio stopala, a prekriven polietilena trakom preko noći. U jutarnjim satima, a zavoj je uklonjen četkom ili grubom plavac ogrebao grube kože. Podmazati tretirano područje s njegujuća krema.

Kako da biste dobili osloboditi od žuljeva?Postoji još jedan "nacionalnog metoda" uklanjanja suvog žuljeva - je za korištenje luk peel. Da biste to učinili, morate prikupiti tank "zdrav", tj netaknute, luk kore i sipajte sirće tako da ga potpuno pokrivaju. Dalje čvrsto smo zatvorili poklopac posudu i ostaviti na sobnoj temperaturi 2 tjedna. Po isteku izvaditi ljuske i osloncem u cjedilo na staklo octene tečnost, malo sušene ljuske. Prije postupka, noge mora biti čista, suha ručnik, nanesite kremu oko kukuruza i ljuske svrgnut stavio sloj 2-3 mm, a zatim staviti na zavoj preko noći. U jutarnjim satima ponovo pari nogu i ogrebao grube kože. Postupak se ponavlja do potpune nestanak plikova.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea