DuranHedt.com

Magic koprive

magic koprive

Svake godine u maju, prvi izdanci su vrlo dobro poznate spaljivanje kopriva u selima, po pravilu, ne iskorijeniti. Naprotiv - negdje u dnu vrta u neposrednoj blizini posebne rast odsustva ogradu. Za šta? Tu je i stoljetne stav da, ako se najmanje tri puta da jede supu od mladih kopriva, cijele godine neće trpjeti prehlade. Teško je reći koliko je istina to je, međutim, o neverovatno svojstva ove biljke su sveprisutne u Rusiji svi znaju.

Čuo sam sve, ali moderni čovjek, a posebno građanin, koji se koriste za liječenje antibiotici. U međuvremenu, kopriva nije slučajno zauzimao značajno mjesto u medicinskoj priručnik i bilja stoljećima širom svijeta. Opseg svojih korisne efekte na ljudski organizam je upečatljiv u svojoj širini. Osim toga, kopriva i da je na ovaj dan se jedu zbog svojih svojstava esencijalnih vitamina (ne samo u obliku juha, ali i salata), koristi se i iznutra i izvana. U poslu su svi dijelovi biljke: rizoma, sjemenke, lišće i cvijeće. Uzgred, vrijedno je spomenuti da tradicionalna medicina uključuje upotrebu u terapeutske i restorativne svrhe samo jedna vrsta - Urtica dioca, jer je u prirodi, kao i na svim predstavnik, ima nekoliko varijanti (kopriva gluvi, veliki, monecke, itd).Nije ni čudo što su naši preci obdarena magijskim svojstvima koprive, pa čak i došao s njom poetičan naziv - prevazilaženje-trava. Vjerovalo se da to pomaže ne samo bolesti unutrašnjih organa - bubrega, jetre, na primjer, i leči stanja bolesti (astma, paraliza), Ali i poravnava stanje pacijenta iz histerije, neuroza. hladan, gripa, bol u kostima ili reumatizam i svi su smatrani "kopriva" bolesti, odnosno, izlječiva s njim. Naši preci znali i da je ova biljka je vrlo dobar za prenapregnuti, vraća osiromašeni snagama.

Šta ljekovitog bilja, po pravilu, pripremiti čorba, infuzije, čajevi svi znamo. I koprive se koristi u takve vrste. Ali osim toga, to je korisno za miješanje s medom, insistirati na alkohol. Osim toga, zanimljivo je da se u starom posebnim pyshechki pečeni raženog brašna, kopriva sjemena (u odnosu 3: 1) i med kapljice. Ova pekara je namijenjen ne samo za ukusan čaj. Vjerovalo se da ako su ti kruh i koprive proizvoda u roku od mjesec dana da se hrane prije spavanja jedan koji pati urinarne inkontinencije, bolest uskoro povlači. Međutim, treba imati na umu - ne izbjegava ovu divnu postrojenja i zvanična medicina: Prah sušenog koprive dolazi u različitim preparatima.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea