DuranHedt.com

Vitagerpavak

VitagerpavakFotografije droge

Opis kasni na 2016/03/21

 • Latinski naziv: Vitaherpavac
 • ATC kod: J07BX
 • Aktivna supstanca: herpes vakcina
 • producent: Vitafarma kompanija (Rusija)

struktura

1 vakcinacija doza (0,2 ml) sadrži inaktivisana (Antigeni) herpes simplex virus Tip I i ​​II.

Osim toga: 200 g / ml formaldegida- do 40 ug / ml gentamicina sulfata- do 0.075 g / ml saharozy- do 0,01 g / ml zhelatozy.

puštanje obrazac

vakcina herpes Vitagerpavak je u formi liofilizat (Prah) koji se koristi za izradu intradermalnih injekcije u bočicama od 0,3 ml 5 komada po svežnju.

farmakološke efekte

antiherpesne.

Farmakodinamici i Farmakokinetika

Vitagerpavak se odnosi na MIP-vakcine, stimulativne zaštitni ćelijski mehanizmi (otpor) Ljudskog tijela u odnosu na I i II simplex virus tipa herpes.

indikacije

Vitagerpavak vakcina je imenovan u svrhu prevencija moguć relaps I i tip II herpes infekcije.

Kontraindikacije

Primjena Vitagerpavaka kontraindiciran u:

 • primjetan rekurentnog herpes infekcije, su u aktivnom fazi (vakcinacija To se može izvesti 14 dana nakon prestanka kliničkih manifestacija u simptomatiki- oftalmogerpesa nakon 30 dana);
 • trudnoća;
 • akutne bolesti zaraznih i nezaraznih etiologija (vakcinacija može se obaviti 30 dana nakon što je potpuni oporavak);
 • visoku personalizaciju osjetljivost u gentamicin i drugi aminoglikozidi;
 • malignih bolesti;
 • pogoršanje hroničnih bolesti;
 • patologija koje su u fazi dekompenzacije.

neželjenih efekata

često nakon vakcinacija spomenute negativne opšti efekti u pratnji slabost i povećanje temperature (Do 37,5 ° C), koji su i sami.

U nekim slučajevima, tokom prvih dana nakon primjene vakcina posmatrano formiranje lokalne reakcije, izrazio hiperemija kože na mjestu ubrizgavanja promjera do 2 cm i prolazne slabe peckanje.

U slučaju ozbiljnije manifestacije simptoma opšte i lokalne prirode ili herpes ponavljanje vakcinacija privremeno zaustavljen. Ponovljene primjene lijeka može izvršiti 14 dana nakon nestanka svih kliničkih neželjenih simptoma.

Vitagerpavak, uputstvo za upotrebu

Vitagerpavak vakcina je dizajniran za / k (intradermalni) administracija u jednoj dozi od 0,2 ml (u smislu liofilizat). Ubrizgavanje se vrši na području unutrašnjosti podlaktice. Benchmark pravilno vakcinacija je formiranje "limuna" na koži.

u prevencija herpetični infekcije sluzokože i Course kože vakcinacija Sastoji se od 5 injekcija izvršena nakon 7 dana. pacijenata sa herpes morbiditet Preporučuje se da se produžiti interval između injekcija do 10 dana. Ponovljeno sličan kurs vakcinacija (5 administracije) izvršena nakon 6 mjeseci.

Za nošenje / c injekcije treba da bude u sadržaj bočice (liofilizat) Vitagerpavak dodao preko sterilne šprice i igle droge 0,3 ml otapala (koristi se samo ubrizgavanje vode), A zatim snažno uzdrmala da raspusti praha apsolutna.

predozirati

U obavljanju vakcinacija slučajeva predoziranja su uočeni.

interakcija

nespojivo sastojci vakcina sa drugim lijekovima je otkrivena.

uslovima prodajeKupiti Vitagerpavak samo uz recept.

uslovi skladištenja

Zatvoren boce sa vakcinom moraju se održavati na temperaturi od 2-8 ° C.

rok trajanja

Od datuma proizvodnje - 2 godine.

Oprez

čitav tok vakcinacija To treba da se odvija u institucijama (dispanzer, bolnica, klinika) Pripremljeno za ovu medicinsko osoblje.

Prvi se može učiniti w / injekciju samo u fazi potpune remisije, nakon najmanje 5 dana nakon nestanka svih kliničkih simptoma na prethodni prikaz herpes.

U slučaju procesa vakcinacija Heavy opće i / ili lokalne neželjene reakcije uprave vakcina treba prekinuti, uz mogući nastavak vakcinacija Tek na apsolutni nestanak njihovih kliničkih simptoma.

Sve epizode teške sistemske i / ili lokalne neželjene reakcije treba pažljivo studirao i ogleda se u relevantnim dokumentima.

Svi postupak pripremu rastvora vakcina i njegova kontinuirana upotreba treba provoditi aseptičan uslovi.

Pripremljeni rastvor (raspušten vakcina) Treba da budu roze boje i blago opalescentan.

Lek se smatra nepodobnim za upotrebu u slomljenom bočicu integritet, mutno natpis na etiketi, promjenu boje, nepridržavanje uvjeta skladištenja i datum isteka.

Pripremljeni rastvor vakcina ne mogu biti pohranjeni.

djeca

Informacije o mogućnosti primjene Vitagerpavaka kao djeca trebaju se provjeriti s pedijatrom.

Tokom trudnoće (i dojenje)

Koristeći Vitagerpavaka u trudnoća To zabranjeno.

Pouzdanih informacija o mogućim primjene ovog vakcina u laktacija nije odobren.

recenzije

Komentari o Vitagerpavake kada se koristi za prevenciju recidiva herpesa I i tip II To je uglavnom pozitivne. Pacijenti vakcinisana sa ovim lekom, navedeno na produženje remisija herpesa infekcije i smanjenje manifestacije bolesti u budućnosti. Negativni komentari mogu se primijetiti bolnost postupak i vrijeme peckanje i crvenilo kožu na području ubrizgavanja.

Cijena, gdje kupiti

Prosječna cijena Vitagerpavaka №5 1500 rubalja.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea