DuranHedt.com

Vermoxum

VermoxumFotografije droge

Opis kasni na 2016/08/04

 • Latinski naziv: Vermox
 • ATC kod: P02CA01
 • Aktivna supstanca: Mebendazol
 • producent: Gedeon Richter Romania (Rumunija), Janssen Pharmaceutica (Belgija)

struktura

u 1 tableta 100 mg Mebendazol.

Natrijev lauril sulfat, magnezijev stearat, silicijev dioksid, natrij saharin, škrob, laktoza monohidrat, talk, kao pomoćni supstance.

U 5 ml suspenzija 100 mg medendazola.

puštanje obrazac

 • Suspenzija 2%.
 • Tablete od 100 mg.

farmakološke efekte

anthelmintik.

Farmakodinamici i Farmakokinetika

farmakodinamici

Antihelmintsku droga imaju širokog spektra djelovanja. Visoka efikasnost je uočena u enterobioze, askaridoza i trihotsefaleze. Pogodno djeluje na energetskih procesa parazita. To uzrokuje poremećaj potrošnju glukoze, ATP sintezu, iscrpljuje glikogena. Selektivno inhibira sintezu crijevna glista tubulin mišićnih ćelija, što dovodi do njihove paralize i disfunkcije transportnih sistema.

Štetan uticaj na jajima askarid, hookworms. U velikim dozama se koristi za liječenje trihinoza i Ehinokokoza - ekstra-crijevnih crijevna glista infekcije. Droga je dobro podnosi.

Farmakokinetika

Gotovo ne apsorbira u crijevu. 90% povezani krvlju proteina. Poluraspada od 2,5 5 sati. Akumulira se u larve crva, jetre i masnog tkiva. Ona se metabolizira u jetri. Oko 5-10% lijeka se apsorbira, a zatim izlučuju putem bubrega. Više od 90% izlučuje u izmet.

indikacije

 • rudarska glista bolest;
 • strongyloidiasis;
 • enterobiasis;
 • askaridoza;
 • trichocephalosis;
 • teniasis;
 • trihinoza;
 • alveococcosis;
 • Ehinokokoza;
 • capillariasis;
 • hibrid helminthiases.

Kontraindikacije

 • jetre;
 • ulcerozni kolitis;
 • preosjetljivost;
 • do 2 godine;
 • Kronova bolest;
 • Trudnoće i dojenja.

neželjenih efekata

 • bol u trbuhu;
 • vrtoglavica;
 • mučnina.

U primjeni visokih doza dugo:

 • povraćanje, frustracija stolice;
 • glavobolja;
 • osip, angioedem;
 • gubitak kose;
 • povećanje nivoa kreatinina;
 • hematurija i cylindruria;
 • povećana aktivnost enzima jetre;
 • leukopenija, eozinofilija, anemija.

Vermoxum tablete upute za uporabu (dozu i način)

Tablete se uzimaju oralno. Kako da se Vermoxum: prije ili poslije jela? Tablete se uzimaju nakon obroka.

Odraslih i djece od 10 godina u identifikaciji enterobioze 100 mg daje jednom. Djeca od 2 do 5 godina i 25 mg u jednoj dozi, od 5 do 10 godina je 50 mg jednom. Tretman svih članova porodice. Uz visoku vjerojatnost ponovnog zaraze - ponovo nakon 2 tjedna u istom doze.

u askaridoza, ankilostomidoze, teniasis, trihotsefaleze, strongiloidoze ili pomiješana helminthoses uzima dva puta dnevno sa 100 mg 3 uzastopna dana.

u trihinoza tri puta dnevno, 200-400 mg 3 uzastopna dana, uz 4 dana, povećati dozu 400-500 mg tri puta dnevno i potrajati do 10. dana.

Uputstvo za upotrebu Vermoxum sadrži upozorenje da dan nakon uzimanja pilula ne može piti alkohol, masne hrane, uzeti laksativ. Nakon tretmana je potrebno ispitati mrlje i izmet na prisustvo crva i jaja u roku od 7 dana. Dugoročni tretman je potrebno pratiti funkcije jetre i bubrega, analiza krvi.

predozirati

Manifestira simptomima: bolovi u trbuhu, mučnina, dijareja, povraćanje.

U terapiji visokim dozama dugo označen hepatitis, prolazne funkcije jetre abnormalnosti, neutropenija.

Tretman počinje ispiranje želuca, sorbenata, simptomatska terapija ako je to potrebno.

interakcija

istovremeni prijem cimetidin povećava koncentraciju Mebendazol u krvi, snižava karbamazepin.

Mebendazol smanjuje potrebu za insulin u dijabetes.

Izbjegavajte ko-administracija lipofilni supstance.

uslovima prodajeRecept.

uslovi skladištenja

Na temperaturi od ne više od 30 C.

rok trajanja

5 godina.

Vermoxum za djecu

Najčešće bolesti u djece askaridoza, enterobiasis i giardiasis. Vrhovi ovih parazitskih bolesti čine 2-3 godine, 4-7 godina i 10-14 godina, s obzirom na enzim nedostatak, kršenje acido-bazne gradijent u gastrointestinalnom normalne mikroflore i pokretljivost. Periodu nakon crijevnih infekcija kod djece, kao i nakon antibiotske terapije je više osjetljiva na invazije.
u askaridoza djelotvornost lijeka je 100%. Vermoxum naplaćuje za djecu u dozama dobi: 2 - 10 godina primaju 0.05 g / dan, podijeljeno u 3 doze, do 10 godina - 0,1 g po danu za 3 doze. Liječenje se sprovodi 3 dana.

u enterobioze (infekcija pinworms) Tretman se provodi jedan dan: godišnjak iz 2 do 5 godina 1/4 tablete jednom od 5 do 10 godina 1/2 tablete preko 10 godina jedna tableta. Potrebno ponovno uzimanje droge u istoj dozi nakon 2 tjedna. Preporučuje se da se proširiti rublje na visokoj temperaturi (90 ° C) svih članova porodice

Kao crvi ići? Umru, a sutradan u izmet se može vidjeti imobilisane parazita. Crv zaraze kod djece izaziva funkcionalnim poremećajima probavnog, promjene u microbiocenosis i fermentopathy. S tim u vezi, nakon naravno djece de-uklanjanjem larvi propisane kurseve enzima pripreme i sinbioticima (bifiform, Normoflorin) Multivitamin. Takva objedinjene liječenje sprečava gastrointestinalnog organske patologije i sprečava ponovo pojave.
Pregledi droga pozitivno - to rijetko izaziva neželjene efekte. U nekim djeca bilo dispepsija, bolovi u trbuhu, glavobolja. Uočeno je i pogoršanje stanja kože u djece s dermatitisa. To je zbog činjenice da je smrt crva u pratnji oslobađanje toksina. Zato je postavljen paralelno kelatori kroz 2 sata nakon doziranja. Tokom terapije, mora se paziti blagovremeno pokreta crijeva. Konstipacija poboljšane intoksikacija zbog smrti parazita, posebno u intenzivnim crva zaraze. Ako ne postoji prirodno pražnjenje treba klistir.

Mnogi roditelji daju ovaj lijek za djecu kako bi se spriječilo kraja ljeta nakon što je ostatak u zemlji ili u selu bake, kada je najvjerojatnije zaražena prilikom konzumiranja neoprane povrća i voća, kroz prljave ruke nakon kontakta sa životinjama. Da li je to opravdano? Ako nema prigovora od djeteta, ništa ne treba dati prevenciji. U nekim slučajevima, imenovanje sedativ opravdan, čak i bez inspekcije. Ali ne u cilju prevencije, a kada je klinički simptomi karakteristika određenog invazije, a laboratorija nije potvrđena. Bolje da se ne bave samo-liječiti. Pravi pristup - prva laboratorijska ispitivanja, čak 10 puta, a zatim je tretman koji je drugačiji tajming i izbor lijekova u zavisnosti od vrste parazita.

Morate znati da su uzroci droge povećana motorna aktivnost crva i ponekad dovodi do antistalsis, povraćanje i bacio askarid u respiratornom traktu. Prema tome, kada intenzivan zaraze kod djece, treba koristiti s oprezom.

analoga

Odgovara nivou kod ATC 4.:
 • Mebendazol
 • Vormin
 • Aldazol
 • Zentel
 • crv
 • Sanoksal

analoga Vormin, vero Mebendazol, Vermakar, Mebeks, Mebendazol, Telmoks 100.

Vormin ili Vermoxum, što je bolje?

Vormin - aktivne supstance 100 mg Mebendazol. Baš kao što Vermoxum ima širok spektar Protuparazitski akciju. Visoko efikasan u enterobioze i trihotsefaleze. Može se primijeniti na djecu mlađu od 2 godine.
Možemo reći da je droga se razlikuju samo od strane proizvođača. U ovom slučaju, proizvođač "Cadila Pharmaceuticals Ltd."Indiji. Cijena je nešto niža - 20-24 rubalja po paket od 6 tableta.

Crv ili Vermoxum, što je bolje?

crv - aktivne supstance albendazolom. Veoma efikasna za sve helminata - mogući tretman enterobiosis i askaridoza u Ehinokokoza. Alat koji se koristi u pedijatrijskoj praksi. Praktičan oblik za javnost - suspenzije od 400 mg i 400 mg tablete za žvakanje. Prema lekarima, najefikasniji lijek. Proizvođač Milli Zdravstvo (Engleska).

Vermoxum ili Nemozol, što je bolje?

Nemozol Albendazolom je aktivna supstanca u iznosu od 100 mg. Doktori ocijenjen kao vrlo efikasan. Prikazuje efekt ne samo u nematode, ali parazitske zaraze uzrokovane parazitima trake pomešan invazije i giardiasis. Za djecu (može se dobio 2 godine), ima pustite forma - suspenzija, za odrasle 400 mg tablete. U nekim kursevima invazija sa 8 do 30 dana, a neki - održao je nekoliko ciklusa. Proizvođač IPKA Laboratories, Indija. inhibicija koštane srži hematopoeze

Vermoxum ili Dekaris, što je bolje?

Dekaris To je aktivni sastojak levamizol i njegov sadržaj u tabletu od 50 mg ili 150 mg. Tablete u dozi namijenjene djeci, imenovan do 3 godine. Pripreme su različiti spektra djelovanja. Ovaj lijek djeluje samo na okruglim crvima (nematode): ascaris, american rudarska glista, rudarska glista. Ako se analiza potvrdila nematoda parazitizam, lijek se može uzeti. Proizvođača Gedeon Richter, Mađarska.

Komentari o Vermoxum

Vermoxum pilule od onoga što su oni? To uklanjanjem larvi lijekove. njihove prerađevine Mebendazol (Vormin, Vermoxum) i albendazolom (crv, Nemozol) Zakona o energetskim procesima helminata i imaju širok spektar efikasnosti, a sastoji levamizol (Dekaris) Ometaju funkciju neuromuskularne sistema i uništiti samo gliste. Na osnovu toga, prva grupa lekova je efikasnija, pogotovo ako ste u mogućnosti da se uspostavi neka vrsta crva. Vermoxum tablete od crva su efikasni, oni su propisani za odrasle i djecu. To potvrđuje forum posvećen temi. Oni su dobili na prvi znak infekcije (iritacija i svrbež analnog područja), i ponovo nakon 14 dana. Često se koristi za sprečavanje svih članova porodice.

tretman askaridoza i enterobiosis ove droge su efikasni u sve djece i odraslih. To potvrđuje i komentare Parasitologists Vermoxum. Pod ovim invazije je dostigla 100% dehelminthization na rudarska glista - 91%, taeniasis - 80%, strongyloidiasis - 67%. Oni vjeruju da je ovaj lijek je efikasan pyrantel u enterobioze, ali je mnogo više otrovan. U tom smislu, ne možemo ga koristiti "za svaki slučaj", profilaktički, posebno kod djece. Ako želite to učiniti, to je najbolje koristiti Girantelom. Vermoxum od crva prikazani posebno u slučajevima poliinvazii i rijetke invazije, npr Ehinokokoza. Metode liječenja bolesti mnogih mjeseci dugotrajno korištenje visokih doza lijeka - kurs od 30 dana u rastućim dozama do 600 mg na dan ili više.

Komentari o Vermoxum za djecu u većini slučajeva pozitivno. Davati djeci od 2 godine. Roditelji napomenuti da tokom tretmana brzo krenuti na bolje: potpuno nestao alergijske reakcije, odmah zaustaviti bol u želucu, normalizuje rad gastrointestinalnog trakta. Kriteriji efikasnosti tretmana je nestanak kliničkih simptoma i negativnih studije - izmet (na askaridoza) I ogrebotina (na enterobioze). Negativnih komentara su povezane sa prisustvom neželjene reakcije, a to su rijetki: frustracije stolicu, i bol u trbuhu. Imajte na umu da ovaj lijek za djecu treba propisati ljekar nakon pregleda, obavezno prijem enterosorbents tokom liječenja i pravovremene pokrete crijeva.

Pre upotrebe proizvoda, potrebno je da naučite kontraindikacija. To se ne može primijeniti u ulcerativni bolesti crijeva, kao što može povećati apsorpciju u krvotok, anemija, disfunkcija jetre, trudnoće i dojenja. Imajte na umu da masti povećavaju apsorpciju i mogućih toksičnih efekata. Sa dugoročnim korištenje droga može povećati temperaturu, pojaviti glavobolja, povraćanje, osip, i pri visokim dozama - gubitak kose.

Cijena Vermoxum gdje kupiti

Kupiti ovaj lijek dostupan na svim ljekarnama u Rusiji i CIS gradova. Koliko je u drogerijama u Moskvi ove droge? Cijena je 89-96 rubalja.

Cijena Vermoxum u Ukrajini u različitim apotekama 34-68 grivna.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea