DuranHedt.com

Saharin

saharinstrukturnu formulu

Opis kasni na 2015/07/10

  • Latinski naziv: Saccharinum
  • ATC kod: V06AA
  • Hemijska formula: C7H5NO3S
  • CAS broj: 07/02/81

hemijski naziv

1,2-3 (2H) -on 1,1-dioksid

kemijska svojstva

Saharin ima oblik bezbojni kristali koji su slabo topiv u vodi (vodi u bolje glicerol, etanol i aceton), Sweet ukusu. Supstanca je 300-500 puta slađi od običnog šećera. struktura zaslađivači, koji se prodaju u apotekama, uključuje kristalnog natrijeva sol. Kristali topio na 228 stupnjeva Celzija. Ako je zasićeni rastvor vode na niže lakmus test, to će pokazati prisutnost kiselu sredinu.

Supstanca je slučajno sintetiziran u 79 19. stoljeća K. Falbergom, na Johns Hopkins University. Naučno istraživala reakcije oksidacije 2-toluolsulfonamila i dobio je zaslađivač, kao nusprodukt reakcije. 1984. Falberg patentirao svoj izum i uspostavila svoju proizvodnju na industrijskom nivou. Međutim, ova metoda pripreme nije bilo dovoljno efikasan. Dakle, u 50 godina 20. stoljeća, Maumee Chemical Company je razvio metodu dobivanja saharinantranilovoy kiselina, sa sumpor-dioksida, azotasta kiselina, amonijak i hlor.

U ovom trenutku, supstanca je registriran kao dodatak hrani E954. Njegova proizvodnja i upotreba ograničena. Sama po sebi, deo pića i hrane, ova komponenta daje neke metalni okus.

Štete od saharina

1977. godine studija sprovedeno na miševima, koji je potvrdio da je prijem vrlo velikih doza supstance, to je rak mokraćnog mjehura. Međutim, do 2000. godine su pobija rezultate ovog istraživanja, miševi su dobili vrlo visoke doze supstance, eksperimenti su izvedeni bez uzimanja u obzir fiziologije ljudskog tijela. U ovom trenutku, odobrenog JECFA i Svjetska zdravstvena organizacija, Znanstveni odbor za hranu odbora EU, E954 dozvoljeno više od 90 zemalja širom svijeta. Međutim, preporučena dnevna doza ne smije premašiti saharin 5 mg po kg tjelesne težine.

farmakološke efekte

Sladilo ima blag baktericidno akciju.

Farmakodinamici i Farmakokinetika

Saharin - tipično ksenobiotika Ima nutritivnih svojstava. Supstanca ima baktericidna svojstva, smanjuje proizvodnju enzima za varenje i slabi rad GI.

Zaslađivači od saharina dobro i brzo se upija u probavnom traktu. Supstanca potpuno izlučuje u urinu.

indikacije

Sredstava namijenjenih:

Kontraindikacije

Supstanca se ne može uzeti zdravo za osobe sa alergije na saharin.

neželjenih efekata

Vrlo rijetko se može razviti osjetljivost kože na svjetlo, alergijske reakcije.

Saharin, upute za uporabu (dozu i način)Tablete se uzimaju oralno, uz obrok ili piće.

Maksimalna dnevna doza - 5 mg na 1 kg težine.

predozirati

Nema podataka o predoziranja sredstvima.

interakcija

Smatra se da je supstanca može utjecati na proces asimilacije u organizmu biotin i na taj način promovirati hiperglikemije.

uslovima prodaje

Bez recepta.

uslovi skladištenja

To ne zahtijeva nikakve posebne uvjete čuvanja.

rok trajanja

5 godina.

mršavljenje

Proizvodi sa saharin su dio dijete sa malo kalorija. Predviđeno je za liječenje gojaznost.

Trudnoća i dojenje

Alat se može uzeti za vrijeme trudnoće i dok dojenja, nakon konsultacija sa lekarom.

Formulacije koje sadrže (analogni)

Supstanca je uključena u zaslađivač Sukrazita.

Ljekarnama možete kupiti saharina tablete od 0,04 grama.

Komentari saharina

Na internetu i na raznim forumima su aktivno raspravljaju o sigurnosti saharina. Međutim, dokazi ukazuju na to da kada se uzme preporučene doze agenata, to ne izaziva nikakve neželjene reakcije i ne dovesti do raka. Pacijenti s dijabetesom koji koriste supstance dovoljno dugo i često ne poštuju nikakve negativne efekte od uzimanja pilule.

Saharin cijena, gdje kupiti

Saharin može kupiti u bilo kojoj drogeriji ili naručiti na veliko putem interneta. Troškovi 50 tableta 0.04 g - oko 7-9 grivna (oko 30 rubalja).

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea