DuranHedt.com

Crv

crvFotografije droge

Opis kasni na 07/14/2014

 • Latinski naziv: Vormil
 • ATC kod: P02CA03
 • Aktivna supstanca: Albendazolom (Albendazolum)
 • producent: «Themis Medicare Limited», «XL Laboratories Pvt Limited», «Unimax Laboratories» (Indija / Velika Britanija)

struktura

svaki tableta za žvakanje Sadrži aktivne supstance albendazolom u iznosu od 400 mg. Kao i pratećih komponenti: kukuruzni škrob, talk, mikrokristalna celuloza, koloidni silicij dioksid, aspartam, magnezijev stearat, natrijev propil hidroksibenzoat, natrij metil hidroksibenzoata i škroba, i mješoviti voće suština.

boca Worm 10 ml suspenzije Ona sadrži istu količinu aktivnih i pomoćnih supstanci, ali i dodatne komponente: polisorbat 80, malina suština i pročišćena voda.

puštanje obrazac

Crv je dostupan u obliku: tablete za žvakanje 400 mg bijele boje, suspenzije za oralnu 10 ml - 200 mg po 5 ml prašak za suspenziju u vrećicama od 10 g ili 200 mg albendazolom na '10

farmakološke efekte

uklanjanjem larvi lijekova sa širokim spektrom djelovanja.

Farmakodinamici i Farmakokinetika

efikasnost albendazolom Ona se manifestuje u liječenju raznih parazitskih lezija utječu na tkiva i crijevnih području. Osjetljivost na izlaganje odraslih crva, kao i jaja i larve. Zbog djelovanja anthelmintik albendazolom polimerizacija je potisnut tubulin, lomljenje metabolizam helminata i izaziva smrt.

Djelovanje ove droge ima za cilj veliki broj crijevnih helminata i protozoa. Takođe pomaže dobili osloboditi tkiva crva i tako dalje. tretman Vormilom dovodi do smanjenja veličine ili otkloniti ehinokokusa cista zrnastim.

Kada se interni prijem albendazolom Ona je napomenula njegovu lošu apsorpciju iz gastrointestinalnog trakta. Ako su oba jesti masne hrane značajno povećava apsorpciju osnovnog materijala. Inicijalna prolaz kroz jetru prolazi brzog metabolizma. Glavni metabolit je - albendazolom sulfat, čija je djelatnost od 50% u odnosu na primarne supstance. Poluraspada je 8,5 sati. Ovo se događa uglavnom u žuči ili urina. Ako se lijek uzima u velikim dozama dugo za liječenje cista, cista metabolita mogu se prikazati na nekoliko tjedana.

Indikacije za upotrebu droge

Glavna svrha droge tretman i prevencija crvi. Uzimajući Worm za prevenciju može spriječiti prodor raznih oblika parazita u tijelu. Iako još uvijek preliminarni preporučuje se provesti istraživanje o njihovom prisustvu.

Tretman se provodi u ovom objektu:

 • ankilostomoze-
 • enterobioze-
 • nekatoroze-
 • strongiloidoze-
 • askaridoza-
 • trihinelleze-
 • kapillyaroze-
 • kože selica lichinkah-
 • klonorhoze-
 • giardiasis djeca i tako dalje.

Worm za djecu

Vrlo često ove pilule su propisane za djecu za crve. U skladu sa uputstvom djece, ovaj lijek se preporučuje za upotrebu sa 2-godišnjaka. Možete uzeti drogu u bilo kojem obliku, ali je najbolje za liječenje mladih pacijenata pogodan suspenzija, jer ima nizak toksičnosti i gotovo je sigurno za tijelo djeteta. Kada se koristi za liječenje Worm giardiasis, onda uzeti 1 tabletu za 5 dana. U isto vrijeme mnoge recenzije ukazuju na visok efikasnost lijeka.

Kontraindikacije:

neželjenih efekata

Ponekad Vormilom tretman može biti u pratnji neželjene pojave utječu na probavni aktivnost: povraćanje, suha usta, stomatitis, gorušica, nadutost, mučnina, bol u trbuhu, dijareja i zatvor.

Reakcije nervnog sistema se pojaviti: glavobolja, pospanost ili nesanica, vrtoglavica, dezorijentacija, zbunjenost, halucinacije i konvulzije.

Moguće je: zamagljen vid, kao i razvoj urtikarija, dermatitis, svrabež, pemfigus i tako dalje.

Uputstva o Worm (Način i doziranje)

Ako se koriste tablete za liječenje, potrebno je imati na umu da su namijenjeni za razzhovyvaniya. U ovom slučaju, uputstvo za upotrebu Worm prijavio da je doza se određuje individualno ovisno o dobi i vrsti bolesti.Na primjer, u liječenju rudarska glista, askaridoza, Enterobiasis, trihineloza za djecu od 2 godine i starijih pacijenata propisane dnevnoj dozi od 400 mg, koja traje 3-5 dana. U svakom slučaju, kao što je uzimanje neki oblik droge na određenoj specijalista bolesti setovima. Ako je potrebno, nakon određenog intervala, terapijski naravno ponavljanja.

predozirati

U slučajevima predoziranja Vormilom može razviti sljedeće simptome:

Da biste uklonili neželjene pojave propisati: a ispiranje želuca, recepcija enterosorbents i druge terapije, ovisno o simptomima.

interakcija

Istovremeni tretman ovom drogom i praziquantel, cimetidin i deksametazon može značajno povećati koncentraciju albendazolom metabolita.

uslovima prodaje

Crv u apotekama bez recepta.

uslovi skladištenja

Bilo kakav oblik treba čuvati na tamnom hladnom mjestu, sigurno zaštićene od djece.

rok trajanja

3 godine.

analoge Worm

Odgovara nivou kod ATC 4.:
 • Vermoxum
 • Mebendazol
 • Vormin
 • Aldazol
 • Zentel
 • Sanoksal

Najpopularnije analoga ove droge - to Aldazol, Nemozol, Medizol, Farmoks, Zentel i Vermoxum. Međutim, nezavisni zamjena se ne preporučuje droge, kao što je i dalje u nadležnosti stručnjak.

Crv ili Vermoxum - što je bolje?

kada se liječe crv zaraze obično imenuje stručnjak ili Worm Vermoxum. Zbog toga, pacijenti su često zabrinuti za pitanje koji od ovih lijekova je bolji? Prema nekim liječnicima i pacijentima koji su dva lijeka, Vorm ima široku efekt spektra na parazite u odnosu na Vermoxum. Također je utvrdio da je telo prijemčiviji crva.

Alkohol i Worm

Tokom terapije ovaj lijek se preporučuje da se suzdrže od konzumiranja alkohola. Iako su direktni kontraindikacije da ga i tamo, ali prijem alkohol povećava opterećenje na jetru i značajno povećava toksični efekat.

Komentari o Vormile

Visoke popularnosti ove droge je razlog zašto je komentare Vormile javljaju vrlo često. U isto odgovor od ljekara i pacijenata sadrže informacije o dobru efikasnost alata. Često, tretman ovaj lijek se vrši za cijelu obitelj, a rezultati testa pokazuju da će se pilule pomoći da brzo riješi problem.

Međutim, mnogi parasitologists, ističući Crv visoku aktivnost u odnosu na većinu parazita, paralelno najave imunosupresije i razvoj neželjenih reakcija.

Takve informacije uključuju gotovo svaki forum za djecu, za raspravu o dječje bolesti i kako se riješi crva. Stoga je izbor lijeka treba izvoditi samo zajedno sa specijalistom, nakon prolaska sve testove.

Crv cijena, gdje kupiti

Treba napomenuti da je cijena crva, s obzirom na visoku učinkovitost je sasvim prihvatljiv. Usput, u Rusiji, može se naručiti na posebnom web stranicu i dobiti izričitog troškove dostave od 250 rubalja. U ljekarnama možete kupiti svoj analoga - Nemozol i albendazolom.

U Ukrajini, u gradovima kao što su Kharkov i Donjeck, Worm cijena varira između 41-50 USD.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea