DuranHedt.com

Zapadne i istočne medicine su u kombinaciji za borbu protiv raka

Zapadne i istočne medicine protiv rakaNaučnici iz medicinske škole u Cardiff University, u Velikoj Britaniji, udružili su snage sa Pekingu University of China, kako bi se testirati efekt kineske medicine ispitivanjem kako oni mogu biti u kombinaciji sa zapadnim metodama, kao što je kemoterapija. Prema njima, to može povećati učinkovitost liječenja pacijenata i dovesti do novih tretmana za razne vrste raka. Rezultati studije predstavljeni su u Amsterdamu, Evropska onkokongresse koja je otvorena 27. septembra.

Prema riječima šefa istraživanja, Wen Jiang, profesor, biljnih ekstrakata i prirodnih proizvoda koriste se za mnoge stoljećima u mnogim azijskim zemljama, ali bez obzira na određeni napredak u korištenju sredstava u Kini medicine, mnogi od ovih naučnih objašnjenja nisu dovoljne.

Stručnjaci su testirali učinkovitost tradicionalne kineske receptima, Yangju Xiaojie, koji se sastoji od četrnaest vrsta bilja. Rezultati upotrebe recept za rak su pokazale svoje prednosti, ali do sada ostao nepoznat kako ovu formulu.

Istraživački tim proučavao "in vitro" (In vitro) Uticaj na ćelije raka izvode iz bilja. Kao rezultat toga, otkrili smo da su radnje svojih agenata inhibiraju migraciju i rast ovih ćelija. Dakle, za naučnike, sposobnost da se širi kroz tijelo tumorskih stanica je blokiran.

Studije su pokazale prednosti ove formulacije za pacijente sa značajnim tumora kada se koristi bilo kao samostalan alat, tako da kada djelujući zajedno sa hemoterapijom.

Podaci pokazuju da je kombinacija recepata kineskog bilja, uz metode liječenja tradicionalne medicine će biti razvoj novih tretmana za pacijente od raka presudna. Naučnici su se okupili da bi testirali pristup u klinici za liječenje raka dojke, jetre, prostate, pluća, osteosarkom kostiju i raka debelog crijeva.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea