DuranHedt.com

Žute kože

žute kože

Žutilo kože lica, ruku i drugim područjima tijela može se uočiti u različitim bolesti povezanih s unutrašnje organe ljudske aktivnosti.

Kako žute boje kože?

Žuta boja je povezana sa proizvodnjom bilirubin - pigment koji je uključen u sastav krvi. Bilirubin - proizvod razgradnje proteina hemoglobin, sadržane u eritrocitima i obavlja transportne funkcije u organizmu (kreće ugljen-dioksida i kisika). Bilirubin je izvedena iz ljudskog tijela sa stolicom. Ako zbog određenih razloga u ljudskom tijelu akumulira puno, posljedica može biti žute mrlje na koži.

S obzirom na povećanje bilirubina u organizmu prvenstveno žutila kože. Kod ljudi, može biti žute kože na nogama, žuta koža ispod očiju, žute kože oko noktiju i slično, mogu uključiti i žuta bjeloočnica, ruke, donjoj površini jezika. Istovremeno potamni ljudskog urina, postaje boju piva.

Ako je koža na tijelu ili u rukama žute, onda to može biti zbog visokog nivoa karoten u krvi. Najčešće, žuta koža oko usta ili žute boje kože oko očiju se vidi u ljudima koji su dugoročni Pridržavajte se narandže ili dijeta, konzumiraju neke lijekove.

Ako je žutilo kože i dalje povezana sa oštećenim izlučivanje bilirubina iz organizma, onda se određuje tri vrste žutice.

hemolitičke žutice dijagnosticirana kod prebrzog slom hemoglobina. U tom slučaju, vrlo velika količina bilirubina i jetre ne može efikasno obrađuje indirektnog bilirubina u direktan. Kao posljedica toga, povećava nivo indirektnog bilirubina.

razvoj jetre žutica povezani s bolesti jetre zbog virusnog hepatitisa, ciroza jetre, izloženost alkohol i dr. U ovom slučaju, iznos od direktnog bilirubina se povećava u krvi.

holestatska žutica razvija zbog poremećaja žuči pokreta, kao što je u ljudskom organizmu su začepljene žučnih puteva. Krvi značajno povećanje broja direktnog bilirubina.

Zašto pokazala žute boje kože?

žutilo kožeUzroci žute kože na različitim dijelovima ljudskog tijela može biti povezana s nekim ozbiljnim bolestima. Često žuta simptomi na koži pojavljuju na različite bolesti jetre. Ova funkcija je tipična za akutni i kronični hepatitis, ciroza jetre, Gilbert sindrom. Uzrokuje žuta boja može biti povezana sa oštećenja parazita jetre i pojave ciste. Kod bolesti jetre, osim žutilo kože i drugi simptomi su napomenuti: Pale stolice, taman urin, groznica, bol u trbuhu. Čovjek gubi apetit, može izgubiti težinu.

To izaziva žutilo kože ponekad se mogu naći u status i funkcioniranje bilijarnog trakta ljudi. U ovom slučaju, odgovor na pitanje zašto je žuta boja, pomoći će završiti istraživanja. Također, može doći do žutilo kože kada alkohol trovanja, trovanje lijekova ili toksičnih supstanci pod teškim krvarenja i opekotine. Međutim, ako ni nakon istraživanja pitanje, zašto je koža žuta, i dalje je otvorena, osoba treba biti sigurni da obratite pažnju na ukupni način života. Zaista, ponekad žutilo kože nastaje kada zlonamjerne pušenja, sa skoro stalnom prisustvo ljudi u zatvorenom prostoru. Budite sigurni da preispita ishrani kao žutilo kože može dovesti do viška slatkog i suvo namirnica u ishrani.



Koža može pretvoriti žuta i stoga konzumiranje velike količine šargarepe i jela od toga, i sa stalnim dodatkom kima hrane, ocat, čiji utjecaj izaziva pare akumulacija žuči u krvi.

Ako postoji blijedo žute boje, dok su žute mrlje su na iris, i kapak, moguće je da se sumnja da je to povrijedilo lipidni metabolizam organizma, čime se povećava sadržaj holesterol.

Ponekad žutilo kože može ukazivati ​​na progresiju u rak ljudske. Žutilo raka kože uočljivo na licu, uz napomenu "voštani" bez krvi tonusa kože.

Žuta boja kožeAko je nijansa kože je narančasta, to može biti simptom hipotireoza. U ovoj bolesti poremećena funkcija štitnjače. Sa takvim patologija u tijelu može se uočiti premale količine tih tvari koje se obrađuju beta-karotena. Kao posljedica toga, postoji akumulacija karotena u potkožno masno tkivo, što dovodi do livor. U ovom slučaju, kako se osloboditi od žutilo kože, reci endokrinolog nakon uspostavljanja precizne dijagnoze.

Ako se posmatra žuta boja kože u novorođenčeta, ovaj fenomen može biti zbog reakcije svog tijela na velike promjene, odnosno staništa izmjena. U ovom slučaju govorimo o tzv fiziološke žutice. Dijete bilirubina se proizvodi u vrlo velikim količinama. Oko treće nedelje života, boje kože postepeno postaje normalno. Međutim, posavetujte se sa lekarom i dalje će morati da pazi za razvoj patološke žutice.

Kako da biste dobili osloboditi od žute boje?

Prije nego što bavljenja bilo metode liječenja ovog stanja, potrebno je utvrditi, s bilo žutilo koje se odnose uzrok kože. U teškim žutilo kože treba uputiti na zarazne bolesti, endokrinologija, gastroenterologija, hematologije.

žute koželjudski tretman, koji je označen žutom ruke kože lica ili drugim dijelovima tijela, vrši u zavisnosti od dijagnoze, koja je osnovana specijalista. Ponekad nedostatku ozbiljnih bolesti žutila kože vremenom mogu nestati spontano, bez terapije.

Tipično, za jetru, žučnih puteva dodijeljena kompleks tretman. Već u prvim danima terapije, žutilo kože, obično se smanjuje. Sveobuhvatan tretman može uključivati ​​uzimanje lijekova, fizikalna terapija, hirurgija.

U novorođenčadi, znaci fiziološke žutilo kože nestaju nekoliko tjedana nakon rođenja. Međutim, lekar treba da prati stanje djeteta zdravlja, tako da ne propustite razvoj bolesti jetre. Ponekad novorođenče fototerapija vođeno: u vrijeme djeteta pogođena sjaj fluorescentnih lampi. Po svojoj akciji je uništena i izlučivanje bilirubina.

Kako bi se spriječilo žutilo kože treba pažljivo tretirati na stanje zdravlja i na prve simptome bolesti potražiti liječničku pomoć. Treba poduzeti mjere za sprečavanje infekcija virusnog hepatitisa (zaštićen seks, higijena propisi).

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea