DuranHedt.com

Cholochrome

cholochrome - supstance ulaze u sastav žuči, od kojih je boja varira od bezbojne do žuta i zelena - plava. Oksidacije u jetri i drugim organima, kao i propadanje hemoglobin Oni su odgovorni za formiranje žuči pigmenata. Ukupno ima 11 komada, koji su podijeljeni u 4 grupe u zavisnosti od roditelja struktura, boja, itd

Je normalna situacija kada žuč pigmenti koji su stigli u crijeva iz jetre, fecesa izlučuje kao bilirubin smanjena. Bile pigmenti imaju svojstva kiselina i dati soli i metala, a to je zbog formiranja žučnih kamenaca.

Sadržaj žučnih pigmenata u urinu, krvi i koža je od velike važnosti u dijagnostici različitih oblika žutica. Ova veza proizlazi iz činjenice da se u slučaju kršenja metabolizam pigmenata i akumulacije hemoglobina bilirubin, dovodi u koži obojen u određenu boju.

U nekim bolestima, doktor može propisati analiza žuči pigmenata. Za se koriste ovaj kvalitativne metode istraživanja, materijal za koji je izmet, krvnom serumu i urina. Povišene razine od žučnih pigmenata u urinu može ukazivati ​​na težak fizički napor, posmatrano u gladi, patološke bolesti koje su povezane sa hemoliza eritrocita (hemolitičke bolesti fetusa, na primjer). Povećan sadržaj pigmenta u fekalijama može biti u toku menstruacije, trudnoća i nakon njega, od najniže do povrede prohodnosti žučnih puteva.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea