DuranHedt.com

Hemolize

hemolize - ovo je proces dodjele hemoglobin, u vezi sa uništavanjem eritrocita i slomiti njihove granate. Životni ciklus ovih ćelija je oko 120 dana, tako da je hemoliza crvenih krvnih zrnaca je u završnoj fazi života. Ovaj proces se dešava u kontinuitetu, tako da postoji takva stvar kao što je patološki hemodijalizu, izbor hemoglobina nastaje ne zbog prirodnog uništenja ćelija, a pod uticajem otrovi, droge, hladno anemije itd Hipotonična poremećaji, transfuziju krvi, stvaranje autoantitijela, virusa i zaraznih bolestiMogu također često dovode do hemolize.

Postoje 2 načina hemolize:

  • intravaskularne (U krvi)
  • intracelularni (Organima)

intracelularni hemolize - što je normalan proces, javlja se prvenstveno u slezine, jetre i koštane srži, pri čemu je pušten hemoglobin pretvaraju u bilirubin. Stoga, u slučaju povećane hemolize, a povećan bilirubin javlja žuč izlučivanje, tamo žutica i splenomegalija.

Ako haptoglobins sistem ne može nositi sa povećan nivo hemoglobina proizvodi raspadanja u intravaskularne hemolize, postoje hemoglobinurija, gemosiderinemiya, hemoglobinemia. Ovi poremećaji mogu biti u pratnji bol u leđima, groznica, zimica, tahikardija. Patološki intravaskularne hemolize se zabilježene u bolesti: hemolitička anemija, loša transfuziju krvi i njegove nekompatibilnosti, transfuzija komplikacija, Wilsonova bolest.

Oštar proces hemolize ubrzanje može dovesti do anemije - smanjenje koncentracije hemoglobina.

Tretman patoloških hemolize zavisi od faktora koji je dao povod za njegov razvoj.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea