DuranHedt.com

Test sa kortikotropin

Uzorak sa kortikotropin koristiti za dijagnozu poremećaja nadbubrežne funkcije kore pri niskim ili normalnim lučenje 17-CC i 17-OCS ili na normalno održavanje glukokortikoida u krvi. Uzorak se temelji na činjenici da je uprava kortikotropin stimuliše lučenje kortikosteroida nadbubrežne kore, kao što je određeno povećanje izlučivanja 17-CC i 17-ACS, i povećanjem sadržaja glukokortikoida u krvi.

Uzorak se sastoji od 40 IU intramuskularno upravom kortikotropin za 2 uzastopna dana. Prije početka uzorka, nakon 1 i 2 dana nakon primjene kortikotropin ponovljenim mjerenjima funkciju kore nadbubrežne žlijezde. Ako je prvi dan nakon primjene kortikotropin izlučivanja 17-CC i 17-ACS porastao oko 2 puta, a njeno dalje unapređenje javlja drugog dana, uzorak se ocjenjuje kao pozitivno, što ukazuje da je geneza hipofize bolesti. U nedostatku uzorka smatra negativne promjene (primarni nadbubrežne neuspjeh). Također, zadržava kore nadbubrežne žlijezde može se procijeniti: ako je sadržaj 17-ACS povećava manje od 2 puta, stoga nedovoljne rezerve.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea