DuranHedt.com

Doji važno?

Doji važno?

Vaša beba nakon devet mjeseci boravka u želucu u potpunu udobnost, konačno se našao u novom svijetu za njega. Zbog toga, morate ga upoznati s toplinom i ljubavlju. Na kraju krajeva, to je vrlo važno za pravilan razvoj. U prvim mjesecima života, beba zahtijeva veliku pažnju i brigu. To je u ovoj fazi života beba se razvija vrlo brzo. Roditelji treba da stvori ugodno okruženje i, naravno, da obezbijedi za bebu pravilnu ishranu. Nepravilna ishrana u ranom djetinjstvu mogu poremetiti zdravlje djeteta, i imaju negativan utjecaj na sljedećim fazama života.

Majčino mlijeko - ovo dobro uravnoteženu ishranu, koja je brigu o prirodi. Sastav svakog majčinog mlijeka isključivo različite i odabrane, i to za svoje dijete. Pored toga, ovaj sastav se stalno mijenja tokom cijelog perioda dojenja, prilagođavajući se novim potrebama djeteta u procesu njegovog rasta. Majčino mlijeko ne sadrži samo hranjive tvari vam je potrebno, a to je obogaćen biološki aktivnih supstanci koje povećavaju zaštitu djeteta od infekcije i drugih štetnih faktora.

Uz sve navedeno, ako dojenje formirana blisku vezu između bebe i majke. Dojenje stvara atmosferu sigurnosti za bebu i ljubavi, i bez ovog potpuni razvoj djeteta je nemoguće. Nakon toga, zavisnost bebu iz majčinog mlijeka će se smanjiti, ali tople odnose će ostati zauvijek.

U većini slučajeva, žene mlijeko "dolazi" na 3-6 dana nakon rođenja, iako postoje slučajevi kada ovom periodu dolazi tek nakon 2-3 tjedna. za stimulacija proizvodnju mlijeka, u takvim slučajevima, nakon dolaska kući oko dva mjeseca starosti djeteta, mlada majka je bolje držati besplatno hranjenja, odnosno, stavi bebu na grudi na zahtjev. Česti starački će pomoći rani razvoj raka dojke i povećati obim mlijeka.

Nemojte zaboraviti o pravilnoj ishrani, jer je također važan faktor koji doprinosi brzom nalet mlijeka i očuvanja laktacija. Pokušajte ovaj put da jedu više topli napitak. U toku povećanja mlijeka u dojci počinje primjenom frekvencija postepeno smanjuje. I postepeno se razvijete ritam hranjenja u redovnim razmacima između njih, uključujući hranjenje režim noću. Nahrani bebu u noćnim ili ne, definirati sebe, na osnovu potreba vaše bebe. Na kraju krajeva, glavna stvar koja omiljeni mrvica bio zadovoljan.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea