DuranHedt.com

Apiterapija: testiran stoljećima

Apiterapija: testiran stoljećima

naturopatije Danas - to je prilično nije hir, već hitna potreba. Alas - nemilosrdnom statistiku navodi: zdrave djece sada ima malo, a samo oko odrasle osobe, a ne moram da kažem! Mahniti tempo života, stres, loša ishrana i drugih faktora samo pogoršati latentna do određenog vremena slabost, koja može, pod ne bi napravili još povoljnije uslove sebi osjetio. A često i pratilac bolesti postaje sve više i bilo koje vrste alergije, Ono što je prije samo dvadeset godina, a posebno i ne čuje. I to se ne radi za rašireno izraz "Jedan lijek - još bogalj" modernog građanina obzir da usvoji bilo koji prirodan način da će podržati tijela. To jest, pitanje snažnog imuniteta.

Među različitih prijedloga naturopati posebno atraktivna je da u vezi sa upotrebom pčela i proizvoda koje proizvodi. Ovo područje je i ime - Apiterapija. To je službeno dozvoljeno u Rusiji za medicinske svrhe. Nije ni čudo: ima rock slika otkrili arheolozi, prikazivala drevni ljudi prikupljanja divljeg meda.

Starih Grka izjednačiti sa proizvodnjom ovih marljivi insekata na hranu bogova. Efikasnost ugriza je jasno dokazano u srednjem vijeku, pčele za liječenje ove naizgled ozbiljna, zahtijeva poseban medicinski tretman bolesti, kao što su reumatizam. Wise kineski na isti način već dugo vremena uspješno borbi protiv teških oblika trovanja, i efikasno pomladiti tijelo.Teško je navesti područje u kojem ne bi pomogla ovog ukusnog, aromatičnog, amber proizvoda - med! Kardiovaskularne bolesti, bolesti probavnog trakta i gornjeg respiratornog trakta, zglobova i kičme, nervni sistem - praktično čitavog ljudskog tijela sa zahvalnošću reaguje na njen uticaj. Međutim, treba napraviti rezervaciju: eliminisanje, između ostalog oboljenja od alergije,pčelinji proizvodi mogu sama biti opasno u tom smislu, ako je pacijent osjetljiva kapikomponentam. Ako je alergija na med ne postoji, to je dovoljno za žvakanje komad pčelinjeg voska i pljunuo ga, da se odmah osjetiti olakšanje od manifestacija alergije.

pcheloprodukty s pravom zaslužuje slavu univerzalne i efikasna sredstva. Osim toga, ne samo za internu upotrebu. Na primjer, u širokoj upotrebi za liječenje otvorene rane i povremeno zamjenjuje razne antibiotike. Iscrpljeni bolesnici dobro zategnut i oporavlja njegovu snagu bukvalno desetine grama po prijemu pelud - pčelinji kruh, kraljevski i matična mliječ je potpuno ispao iz soli tijela teških metala i radioaktivnih komponenti. Koristeći apiproduktov u kozmetičkim proizvodima je također odavno priznat. Evo, na primjer, najjednostavniji folk recept to-date sa početkom ljetne sezone: maslac, slomiti gljiva i meda se temeljito pomiješana u jednakim proporcijama i pokrivaju kožu ove mešavine ako želite kako bi ga zaštitili od sunca.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea