DuranHedt.com

Koje su ljekovita svojstva ima crnog vina?

Koje su ljekovita svojstva ima crnog vina?

Odavno je rekao da je crno vino pomoći. Zašto? Kao rezultat dugog istraživanja, naučnici su otkrili da je sastav crvenog vina ima veliki broj supstanci koje ometaju razvoj ateroskleroze, širi krvne sudove i štiti od srčani napad. Grožđa kože sadrži aktivnu tvar melatonin, usporava proces starenja ćelija i igra ulogu antioksidans koji sprečava oboljele ćelije da ošteti zdravo. Ovaj prirodni hormon naći u istom trešnje, banane, luk, riža.

Osim toga, omiljeno piće mnogih Evropljana, ima i druge korisne svojstva: u kostima grožđa pronađena enzimi, sprečava razvoj kancerogenih ćelija i sprečavanje bolesti desni. Nema štete bi čašu vina za ljude koji pate od nesanice. Zbog ove osobine, španski naučnici nazvali vino kao eliksir mladosti. Ovo se odnosi samo na prirodne suvo crveno vino.

Međutim, doktori upozoravaju da pretjeran potrošnja vina dovodi do srčanog udara i ciroza, kao i drugih bolesti, kao što su alkoholizam. Kod žena, predoziranja može dovesti tokom vremena neplodnost. Stoga, važno je da ga ne zloupotrebljava koristan, ali štetan u velikim količinama, pije. Za odraslog muškarca dnevna doza je oko 200 ml za žene - 100-150 ml.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea