DuranHedt.com

Apnea

apnea On predstavlja raskid dah ili respiratorni pokretima. Jedan od najčešćih uzroka apneje je prejaka ventilacija, koji mogu nastati, na primjer, nakon što je umjetni ili prirodni dahtanje. Kao što disanje kao rezultat dovodi do toga da postoji manjak krvi ugljen-dioksida. izuzetno visok arterijski tlak To može biti uzrok ove pojave. To je zbog činjenice da je u posljedica određenih receptora može biti uzbuđen plovila, karotidnog sinusa, na primjer.

Teška iritaciju kože može dovesti do lažne apnea. Ovaj proces može doći pod različitim okolnostima, na primjer, u slučaju iznenadnog hlađenja tijela.

Neke bolesti također mogu uzrokovati pojavu apneje. bronhijalne astme često može dovesti do takve respiratorni zastoj. Opuštene respiratornog trakta (gornji) može biti uzrok prestanka respiratornog pokreta, u ovom slučaju imamo abstruktivnogo apnea. To je najopasnije za ljude koji hrču u snu.

Držeći dah sami se može pozvati na dah. U ovom slučaju, ovaj termin se koristi u ronjenju i drugim oblastima.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea