DuranHedt.com

Nanotehnologija mjeriti glukoze i natrija u organizmu

Nanotehnologija mjeriti glukoze i natrija u organizmu

Tim američkih naučnika je razvila inovativni sistem koji omogućava mjerenje razine glukoze i natrij u organizmu. Sistem je napravljen u obliku kuglica koji imaju promjer od 120 nm iz fluorescentnom bojom, je link kemikalija i molekula koji neutrališu električnog naboja.

Te suptilne polimera oko kapljice, se implantiraju u kožu i odstupanja od promjene norma u fluorescentnom parametara. Ove promjene se mogu otkriti u uobičajenom iPhone, ali opremljen spetsnasadkoy.

Jednom kada je u kožu, molekule privlače senzora natrij ili glukoze. U prvom slučaju to može biti korisno sportisti, kontrolu dehidracije, u drugom - da pomogne prati stanje bolesnika dijabetes.

Čim natrijum ili glukoza Oni su "zarobljeni" joni se oslobađa i neto naknade postaje nula. Pod uticajem svetlosti, kao "nanotatu" menja fluorescentnim svojstvima, kao i pripadajuće supstanca veća, veća je i promjena.

Pratiti promjene prilagođen običnim iPhone, pružajući sa dodatne baterije, light-emitting diode, kao i poseban filter objektiv za kamere. Ovaj fotoaparat prenosi samo svjetlo LED dioda.

Za obavljanje mjerenja, iPhone moraju biti čvrsto pritisne na ljudsku kožu i snimili fluorescentnog sjaja "tetovaže". Ovaj signal se šalje na udaljenom računalu za analizu. Kada mjerenje potrebu da se čvrsto pritisnite uređaj od kože i izbjegavati kontakt s zalutale svjetlost. U budućnosti, mi namjeravamo pružiti dodatne iPhone aplikacija da bi proračuna u to isto, ali već posjedujete.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea