DuranHedt.com

Zamjene krvi na osnovu hemoglobina krava spasio život stanovnika Australije

zamjene krvi na osnovu hemoglobina krava spasio život stanovnika Australije

Korištenje inovativnih zamjena krvi spasio život stanovnika Australije, je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći. Ovaj slučaj je bio prvi dokaz uspješne primjene zamjena krvi u traumatskog gubitak krvi.

Tamara Coakley, 33-godišnja žena je u saobraćajnoj nesreći, kao rezultat koja je pretrpjela teške gubitak krvi. Žena je odveden u Melburnu bolnicu s akutnim zatajenje krvotoka razvijen u odnosu na pozadinu kisika izgladnjivanje srčanog mišića.

U takvim situacijama zahtijevaju hitnu transfuzija krvi. Otežavajuća okolnost bila je činjenica da je Tamara Coakley je član sektaškog i vrlo popularan pokret u Sjedinjenim Američkim Državama, prema kanonima koji zabranjuje usvajanje krvi tuđih, što je ekvivalent za kanibalizam.

Šef Odjela za traumatologiju Mark Fitzgerald Otišao sam protiv umirućeg pacijenta. Doktor je podsjetio da je prije više od pet godina, učestvovao u stvaranju lijeka HBOC-201. Istraživanja su izvršena pomoću goveda hemoglobina, a uz podršku američkih vojnih struktura.

HBOC-201 - sintetički nosač kisika, od kojih je glavna prednost je kompatibilan sa bilo kojom vrstom krvi i jednostavnost u skladištu, što je veoma važno u smislu vojne akcije.

Da biste dobili dozvolu za korištenje droga je doktor morao da zvoni niz nadležnih organa. Kao rezultat toga, nakon 48 sati, oko 5 litara vitalnih sredstva su dostavljeni u bolnicu. U ovom trenutku, pacijent je već u komi. Nakon dva dana Tamara se stanje stabilizovalo, nivo hemoglobin Porastao je za više od pola. Danas je pacijent praktično zdrav, spreman da se isprazni.

Nakon ovog incidenta, stručnjaci planiraju da pokrenu pitanje opskrbe udaljenih dijelova novog lijeka krovozamenyayuschim zemlje i vojne baze, gdje nije uvijek dostupna krv za transfuziju.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea