DuranHedt.com

Kako korisno biljna ulja?

Kako korisno biljna ulja?

Obično naš dnevni meni je ograničena na nekoliko vrsta biljna ulja - suncokretovo ulje, uljane repice i povremeno maslina. Ali postoje i druge vrste biljnih ulja u svijetu, koji ne samo da obogaćuju okus hrane, ali i ojačati naš organizam.

Ispostavilo se da kikiriki ulje ne samo da pomaže izgubiti nekoliko dodatnih kilograma, ali i sadrži prirodni antioksidans koji ima antikancerogeno svojstva. više sadržaja magnezij pozitivan učinak na kožu i pomaže u borbi sa stresom.

laneno ulje, je popularan jednom u Rusiji, to je idealan izvor nezasićenih masnih kiselina omega-3. Takve kiseline ograničiti rizik od Rak dojke, debelog crijeva i prostate. Naučnici su dokazali da je nezasićena kiselina stimulirati smrt ćelija raka. Laneno ulje sadrži veliki broj vitamin E, pozvan "vitamin mladosti"Jer, kao što je blagotvorno dejstvo na kožu i zaustavlja proces starenja u tijelu i smanjuje rizik od bolesti kardiovaskularnog sistema. Osim toga, to ograničava akumulaciju plakete i prikazuje loša holesterol iz organizma, pomaže kod upalnih bolesti probavnog trakta. U kozmetologije laneno ulje se koristi u bolesti vanjskog kože i gubitak kose.

Ono što je korisno u biljnim uljima?ulje iz avokado, drugu vrstu ulja, što je, naravno, je pronaći svoje mjesto u svakoj kuhinji. Ovo ulje sadrži velike količine nezasićenih omega -9. Glavna prednost je dostupnost nafte lecitin, koji poboljšava cirkulaciju krvi i jetre. Kolin, koji je sadržan u lecitin Ona poboljšava pamćenje, što je korisno za sprečavanje Alzhajmerova bolest.

ulje iz grožđa sjeme, To je izvor nezasićenih masnih kiselina, koji snižavaju nivo holesterola u krvi. Ulje je odličan način prevencije bolesti kao što su rak, kardiovaskularne i dijabetes. Kozmetičke ulje se koristi za masažu i dodao da medicinske maske.kukuruz ulje sadrži 60% linolne kiseline i vitamin E, to je kombinacija pozitivnih uticaja na reproduktivni sistem ljudskog.

ulje orah utiče na rad mozga, stimulira pažnju i povećava inteligenciju.

susam ulje u kombinaciji sa polinezasićene i mononezasićene masne kiseline pomažu u snižavanje krvnog pritiska. Korištenje 35 g ulja za dva mjeseca će smanjiti pritisak na broj jedinica.

Ono što je korisno u biljnim uljima?Kako bi se biljna ulja donijela željeni efekt, potrebno je odabrati proizvod prvi vađenje i tretirana sa hladnom metodom. Ova metoda prerade nafte pomaže očuvanju nutritivnim i ljekovita svojstva.

Posebno korisno ulja uključuju izbornika povrća za djecu, starije osobe i žene u toku trudnoća. Pokušajte svaki dan koristiti biljna ulja u pripremi hrane, to će produžiti vaše zdravlje i mladost dugi niz godina.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea