DuranHedt.com

Lipoid necrobiosis

lipoid necrobiosisLipoid necrobiosis naziva kožni dislipoidozom, Oppenheim bolesti - Urbach, dijabetička necrobiosis lipoid. Ova bolest pogađa mlade ljude između 20 i 40 godina, ali slučajevi su opisani kod djece. Žene pate još tri puta u odnosu na muškarce.

Razlozi lipida necrobiosis

Najčešći uzrok bolesti je dijabetes. Prema autorima od 1 do 4% dijabetičara pati od dijabetičar necrobiosis lipoid.

Meets lipoid necrobiosis, i kod osoba sa oštećenom tolerancijom glukoze. To je kada postoji povećanje svojih pojedinačnih trenutaka, a zatim smanjenje bez lijekova.

Da rezimiramo gore, onda je to bolest prethodi metabolički poremećaj ugljenih hidrata i masti u tijelu koje dovode do vaskularnih poremećaja, a oni za uzvrat na ishranu kože i smrti svojih ćelija.

Simptomi lipida necrobiosis

Početak procesa je vrlo često prethodi traume, a samim tim i česta lokalizacija fokusa - prednje noge, stopala. Isprva, pojavljuju se voštani, a ne kako je zabrinjavajuće plakete, narančasta ili žuta sa jasnim granicama, koja se postepeno povećava u veličini. Old smeđe lezije. Nakon toga može doći do svoje pitting. Ljekovita javlja kod formiranja ožiljaka. Pritužbi, to se, nažalost, nije spodvigaet ljudi na vrijeme kod doktora, radi dijabetesa. Dakle, volite sebe i budite pažljivi prema sebi. U većini slučajeva, prvi put otkrivaju bionecrosis dermatologa, koji imenuje njegov tretman. U budućnosti, ovi pacijenti su poštuju endokrinologa.

lipoid necrobiosis

Simptomi lipida necrobiosis

Dijagnoza lipida necrobiosis

Differintsialnaya dijagnoza se vrši prstenastog granulom, ksantomotozom, sarkoidoza. Budite sigurni da daju krv, urin šećer.

Tretman lipida necrobiosisLiječenje se sprovodi potentan kortikosteroida masti ispod okluzivnog dressing + sve ono što imenuje endokrinologa. Najčešće, kao što znate, dijabetes terapija Glukoza kontrole.

Zbog toga, dijeta, i ponašanje pacijenta treba biti relevantan i tokom bolesti i nakon njega. U ovom slučaju, sasvim jednostavno prepustiti svoj endokrinologa.

U budućnosti, treba izbjegavati povrede kože.

Samo izbjeći sharlotanov koji će vam ponuditi dodatke, folk pravni lijekovi ... Zapamtite: "Djelotvornost hormonskih masti, u ovom trenutku, za liječenje necrobiosis nije došao ni sa čim.

Posebno bolest Oppenheim - Urbach - to je komplikacija dijabetesa dibeta, koji kaže da je čekanje za vaskularne poremećaje u organizmu. Stoga, to je uvijek razlog za hitno zatražiti savjet liječnika. sami ulcerisana lezije su dobri "kapije" za kontrolu infekcije.

Prevencija lipida necrobiosis

Prevencija je tretman dijabetesa, kontrolu nivoa glukoze u krvi i izbjegavanje povrede.

Consulting dermatologom za lipida necrobiosis

Pitanje: Može li lipoid necrobiosis naslijediti?
A: Sam lipoid necrobiosis ne, ali ono što o dijabetesu, kao zapažanja su dostupni.

P: Dakle, to nije zarazna bolest?
Odgovor: Naravno da ne.

P: Dakle, posjeti endokrinologa nužno?
A: Još više nego što je potrebno. 

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

DuranHedt.com
Kozmetika Bolest, simptomi, liječenje Lijek Dijagnoza i analiza Oprema Trudnoća Pravilnu ishranu Medical dictionary Miscelanea